lørdag 22. januar 2011

Hjemmelaget energibar


Jeg prøvde meg på
egne granolabarer for en stund tilbake, men de ble bare sånn passe gode. Nå ga jeg det hele et nytt forsøk, og de ble helt perfekte! (om jeg får si det selv!) Her er fremgangsmåten:

Lille hvitløks energibar
-Lag hjemmelaget müsli
-Lag hjemmelaget sjokolade slik du liker den.
-Bland müsli godt sammen med sjokoladen, og her kan du røre inn massevis av godsaker. Jeg brukte gojibær og kakaonibs (det ser kanskje ikke ut som om jeg spiser noe annet her på bloggen?) og hell det i en brødform som du har kledd med bakepapir. Sett det i kjøleskapet.
-Når det har stivnet deles de opp i passende biter.

Perfekte som snack mellom måltider når du trenger ekstra energi, eller som "dessert" i matpakka. Neste gang skal jeg lage ekstra mye, for disse forsvant fort! Etter at jeg begynte å få skikkelig dreisen på sunt kosthold føler jeg at skillet mellom mat og "godteri" har blitt litt borte! Slik som fruktsalaten min. Den er som regel frokost, men tar jeg på kokoskremen min, blir det plutselig dessert! Eller gojipuddingen min, som egentlig bare er sunn og god mat. Litt agavenektar er det eneste den er søtet med, og den er full av sunt fett fra avocadoen. All sjokoladen jeg lager er spekket med sunne næringsstoffer, og smoothie og juice er jo i en klasse for seg, både når det kommer til smak og næring. Jeg føler at jeg spiser så innmari mye godt om dagen, både for smaksløker og kroppen. Gjett om det føles bra!

7 kommentarer:

 1. Skal så absolutt prøves! :) Takk for oppskrift:)

  SvarSlett
 2. Endeli la du ut oppskrifta på de barene. Har venta på det. ;) Gleder meg til å prøve!

  SvarSlett
 3. Ja, måtte finpusse oppskriften før jeg la den ut :D Dere kommer til å elske disse barene, de er bare nydelige!

  SvarSlett
 4. De så rågode ut! Sant det du sier at skillet mellom mat og godteri blir borte! Føler jeg koser meg med mat dagen lang, jeg :) Men så synes jeg også at f.eks grønnsaker smaker MYE bedre enn det gjorde før! Merkelig, men sant :)

  SvarSlett
 5. Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

  Disse ser helt fantastiske ut! Tilsatt sjokolade løfter det opp et hakk.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med 1-årsdagen! Jeg koser meg med å lese bloggen din! Den er veldig inspirerende!

  SvarSlett
 7. Tusen takk, så bra at bloggen min inspirerer! :) Da er det veldig motiverende å blogge også, så det er en vinn-vinn situasjon :))

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.