tirsdag 1. februar 2011

kjøpefri måned og kveldskos!


Nå har vi gått inn i februar, og
min kjøpefrie måned er derfor over. Jeg skulle ikke kjøpe noe unødvendig, slik som klær, interiør, sminke og lignende. Og vet dere hva? Det gikk helt fint! Det eneste jeg kjøpte meg som ikke var mat (og supermat), var to interiørblader og en spirepose. Og spireposen var matrelatert, og da var det lov!

En måned er jo egentlig ikke så lenge, og det skulle vel bare mangle at man ikke kjøper seg noe nytt hele tiden. Men det fikk meg faktisk til å bli litt mer bevisst i forhold til hvordan jeg ellers handler. Jeg har som regel gått inn i butikker uten mål og mening for å jakte på "noe nytt og fint". Jeg tror jeg kommer til å tenke mer over hva jeg kjøper fremover, og om det er noe jeg har bruk for. Nå ønsker jeg meg f.eks en sort cardigan og en bukse med høyt liv. Da bør jeg se etter det i butikken, og ikke bare impulshandle noe jeg kanskje ikke trenger. Men først skal jeg ha en kjøpefri februar...! Ja, borsett fra at vi skal gi soverommet en liten ansiktsløftning, så alt relatert til det blir lov. Men null unødvendig innkjøp i februar også. Bra for lommeboka, og bra for naturen!

Men sånn apropos så gikk jeg innom helsekostbutikken på vei hjem. Der kjøpte jeg inn tre nye tesorter og en dyr (!) raw sjokolade. Jeg fortjener nemmelig litt kos i kveld, for jeg hatt skikkelig vonde menssmerter i hele dag. Jeg har ikke hatt problemerer med det på flere år, men nå ser det ut til å sige tilbake. Jeg har prøvd en del naturlige løsninger mot PMS og mensrelaterte plager, så jeg tenker å skrive et eget innlegg om det snart. Litt ubehag må man regne med i forbindelse med mensen, men mange av de plagene mange sliter med kan dempes på mer naturlige måter enn p-piller. Men akkurat i kveld er "kuren" min mot mensmerter masse te ("women's balance" som du kan se på bildet, hehe! ) og raw sjokolade!

7 kommentarer:

 1. Jeg pleier å ligge i sofaen med en varmeflaske over magen når jeg har skikkelig vondt - det hjelper litt.

  SvarSlett
 2. Det som hjelper meg aller mest mot menssmerter er at min kjære holder de varme hendene sine over magen min! :D Men sjokolade er god nok medisin :D

  SvarSlett
 3. Uff, god bedring!! Synes ikke noe om å bruke p-piller selv, men da slipper jeg hodepine og styr (mest det jeg plages med), jeg slipper å tenke på annen prevensjon. Det løser liksom så mange problemer..

  Og rå mat på helsekost.. åh hallo. Var innom en helsekostbutikk i dag selv. Det er syyyykt. Men klart det var lov for deg å kjøpe i dag ;)

  Kanskje jeg skal begynne å si det... "jeg har kjøpefri"... jeg er ikke blakk, jeg har bare kjøpefri ;) ;)

  SvarSlett
 4. mjuuugly: du må ha verdens snilleste kjæreste! ;) Godt tips...!
  Verosgalematverden: Ja, p-piller løser mange problemer, det er sikkert. Det er veldig enkelt å forholde seg til, men for min del kjentes det bare feil å ta et hormonpreparat hver dag. Jeg har ikke nok faktakunnskap om det til å argumentere så mye mot p-piller, det er vel mer megefølelsen som spiller inn :)

  SvarSlett
 5. Så flink du har vært! :)

  Jeg plages også med pms, så jeg ser fram til innlegget ditt ;) Jeg sluttet på p-piller i sommer for å se om det hjalp mot humørsvigningene. Jeg føler det har blitt litt bedre og det føles bra å ikke proppe kroppen full av hormoner, men som en konsekvens har jeg nå fått enorme mengder kviser. Hvis jeg må velge mellom humørsvigninger og kvisetryne ... da aner jeg ikke hva jeg skal gjøre!

  SvarSlett
 6. Det er fantastisk hvordan litt sjokolade kan kurere både humør, menssmerter og (mener jeg) verdensproblemer. ;)

  SvarSlett
 7. Bente: Jeg skjønner dilemmaet mellom humørsvinginger og kviser...tror nesten jeg hadde gått for humørsvingninger! :D Det kommer et innelegg om temaet snart, skal bare gjøre litt research først!:)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.