søndag 6. februar 2011

En nydelig kopp med te!

Denne søte koppen fikk jeg i gave fra min snille venn Stine! Den var fylt med forskjellige typer te; grønn, mint, rooibos og forskjellige typer Pukka-te. Deilig med noe nytt, nå når det er kjøpestopp! Og snakk om gjenbruk. Denne har hun nemmelig kjøpt på et marked, for så å gi den til meg etter å ha eid den selv. Lurer på hvor mange eiere den har hatt?

Jeg vil komme med et deilig desserttips også! Tone hos hjertemat lagde den først, så frk. Kraft. Den er hentet fra Renée Voltaire sin bok som jeg skrev om sist, og det er snakk om en deilig sjokolademousse! Men den inneholder dadler, og det tåler jeg rett og slett ikke. Kroppen reagerer på samme måte som når den får kake (eller rettere sagt blandingen raffinert mel og sukker). Skikkelig kjipt, da så mye naturlig snop kommer med nettopp dadler. Men så prøvde jeg meg med bløtlagte gojibær i stedet, og det ble helt fantastisk...! Det jeg brukte var:

Et par never bløtlagte gojibær
en avocado
20 pinjekjerner
en ss agavenektar
en ss yaconsirup
tre ss raw kakaopulver
en skvett vann

Kjør i vei med stavmikser! Den ble frisk og god, og smakte deilig sjokolade. Denne kommer jeg til å lage ofte! Men er det bare meg som reagerer på dadler? Det virker som alle andre der ute lager snop av det hele tiden. Nå har jeg ikke prøvd å lage godteri av det, men sist jeg spiste to rene dadler fikk jeg en skikkelig reaksjon, og har ikke hatt så lyst til å prøve igjen etter det. Noen andre med lignende erfaring der ute?

3 kommentarer:

  1. Så fin kopp! :D

    Jeg har ikke opplevd sånne reaksjoner av dadler, heldigvis. Men så bra at gojibær gjorde samme nytten :) Oppskriften så nydelig ut, kanskje jeg skal prøve :P

    SvarSlett
  2. Så kjedelig at du reagerer på dadler da, men det var jo skikkelig lurt å bruke gojibær! Jeg har tenkt på at det kanskje går an å bruke rosiner også.. Men gojibær er jo tusen ganger sunnere! :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.