onsdag 9. februar 2011

Hvem trenger ikke en god massasje...?

...Iallefall brokkolien! (skulle ønske det var meg som hadde fått det!). Et av Renée Voltaire sine tips er å gi rå brokkoli en god massasje i ca 30 sekund. Bland den med god olivenolje, sitronsaft og himalayasalt mens du knar. Det blir kikkelig saftig og godt! Rå brokkoli er jo ikke akkurat spennende, og jeg synes konsistensen kan bli litt tørr. Men etter denne raske behandlingen ble den knallgod! En super måte å få i seg rå brokkoli; denne kommer til å bli en gjenganger på middagsbordet. Denne gangen var brokkolien tilbehør til en vegetarlasagne. Jeg lagde den slik:

Vegetarlasagne med rotgrønnsaker
En boks hermetiserte tomater
2 ss tomatpuré
en boks bønner (ta den du liker best!)
hakkede gulrøtter
hakkede søtpoteter
hakket sellerirot
chilipulver
salt og pepper

Jeg lot fyllet koke, slik at rotgrønnsakene ble møre. Så la jeg det lagvis med pastaplater av grov spelt, og toppet det med chevre. Når lasagnaen hadde kommet ut av ovnen toppet jeg den med hakket persille og alfalfaspirer. Chevre er laget av ren geitemelk, og er mye lettere for magen å fordøye enn kumelk, pluss at den er kjempegod! Siden jeg prøver å få i meg mer rå grønnsaker prøver jeg å ha det som tilbehør til middagen i første omgang, og kanskje det er flere grønnsaker som har godt av å bli knadd litt i olje før man spiser de?

6 kommentarer:

 1. Det skal jeg prøve! Det absolutt kjedeligste jeg vet er å spise rå brokkoli.

  SvarSlett
 2. mmmm så ut som masse deilig sunn mat dette. jeg koker min brokkoli :)

  SvarSlett
 3. mmm, det så veldig godt ut!

  SvarSlett
 4. Hei. Så fin blogg du har! Har nettopp oppdaget den og nå er jeg fast leser :) Masasje av grønnsaker høres ut som et bra tips. Det må jeg prøve. Og veganlasagnen så kjepegod ut!

  SvarSlett
 5. Ja, massert brokkoli anbefales! :) Marianne: Velkommen til bloggen min, koselig at du har blitt fast leser!

  SvarSlett
 6. hehehe, vet du, jeg leste dette innlegget ditt i går og i natt DRØMTE jeg om å massere brokkoli. Det er muligens noen feberfantasier ute og går, men jeg drømte iallefall om brokkolimassasje. Nå trenger jeg enten å begynne å massere grønnsakene mine eller en drømmetydningsbok. Jeg får prøve det første først.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.