mandag 28. februar 2011

I ♥ eco!


På ICA har de jo som kjent sin I ♥ eco serie, så jeg putret med trikken til nærmeste ICA i går. Jeg kom hjem med økologiske egg, tomatpuré, bananer, hakkede tomater, kokosmelk, gulrøtter, olivenolje, solsikkekjerner, borlottibønner (aner ikke hva det er, men spennende med noe nytt!), og økologisk laks. Av ikke-økologiske produkter kjøpte jeg quornfarse, frosne bær og ekstra grovt solsikkebrød.

Man skal ikke glemme at man stemmer med pengene sine, og at det er en veldig enkel måte å si sin mening på. Ved å handle økologisk sender vi signaler til handelsstanden om at det er det vi kundene vil ha, og ved å handle på ICA viser jeg at jeg vil støtte en butikk som satser på økologisk. I ♥ eco-serien er ikke så dyr i forhold til de andre matvarene deres, og dette er noe jeg virkelig setter pris på. Jeg skal begynne å handle på ICA oftere, for de matbutikkene som ligger i nærheten av meg er bare slike små sentrumsbutikker, og du er heldig om de har noen økologiske varer i det hele tatt.
Så husk at pengene dine er den viktigste "stemmeseddelen" du har! Handler du økologisk gir du samtidig støtte til økologisk matdrift, og gjør at butikkene velger å ta inn igjen disse varene! ICA har rett; I ♥ ECO!

10 kommentarer:

 1. coop( prix,obs,mega,extra) har også billig og god økologisk. Angelmark kalles den og veldig godt utvalg.

  SvarSlett
 2. I♥Eco er konge!!

  I forhold til Anglamark så er ikke det økologisk såvidt jeg vet...

  SvarSlett
 3. Det jeg kjøper synes jeg har samme pris som Icas eget merket i hvert fall, tomatpureen koster faktisk nøyaktig det samme. Liten eggpakke faktisk! Aldri sett. Kjøper uansett bare 12 jeg, vi er to som er glad i egg.

  Olivenoljen og rapsoljen kjøper jeg fast, tomatpure og hakket, (prøvde ferdig saus en gang men den smakte så rart?? men men, jeg lager jo selv på 2 minutt.)

  Og ikke vet jeg hva Løvinnen rører med over, Eco er økologisk men navnet betyr jo egentlig ikke økologisk da. Ecology betyr jo egentlig bare som i øko-system, eller hvordan jeg skal forklare det blind og trøtt xD! Organic er og blir det rette ordet på engelsk!

  Mulig bare vi som er uheldige, men jeg stakk på Megaen for å se på Änglamark, og jeg fant ikke så mye økologisk jeg forventet. Da har Icaen vår mer. Og den er også i gå-avstand, Megaen er fort et par flere km å gå. Ikke har Prixen vår noe som helst Änglamark heller, men den er knøttliten. Knapt plass til folk ;)

  Og jeg stemmer med lommeboka, helt klart. Elsker det konseptet. Klar vi har stemmerett!!!

  SvarSlett
 4. Helt enig med deg! Jeg pleier også å si at man kan tenke på pengene sine som en stemmeseddel, og hvordan vi velger å bruke de (eller ikke bruke de) har faktisk mye å si.

  Jeg har en coop prix-butikk nærmere enn ica, så her går det mest i coop änglamark som nevnes over her. Kjempebra at butikkjedene satser på økologiske varer og innfører egne merker. Den økologiske melka til coop var billigere enn den ikke-økologiske melka sist jeg sjekka faktisk.

  SvarSlett
 5. Liker også i<3eco! Meny her i Trondheim har begynt å bli veldig bra på økologisk, men ikke det aller største utvalget i ferskvarer da. Men de har fått inn mye fra Urtekram bl.a :-)

  SvarSlett
 6. Det er så fint å støtte opp om økologisk slik at vi kan få et dtørre og bredere utvalg. Kudos til både Eco-serien til Ica og Änglamark til Coop (begge er økologiske!) som tar økologisk inn i de store kjedene.
  Det er så fint å i det minste ha valget å spise økologisk(de som vil), i stedet for å måtte spise uøkologisk. :)

  SvarSlett
 7. Det er ikke Coop i umiddelbar nærhet, men kanskje jeg skal oppsøke en for å sjekke ut Änglamark! Når man føler at man har en stemme med pengene man bruker føler man at en har litt makt som forbruker. Om en bruker f.eks 300 kr på økologiske varer, har en brukt 300 kroner på å si JA til økologisk mat. Og det kjennes veldig håndfast og nyttig! :)

  SvarSlett
 8. ICA har mye gode og billige økologiske varer! :)

  ...Forresten, er ikke det solsikkebrødet økologisk? Synes jeg ser et økologisk merke på posen? :)

  SvarSlett
 9. Elise: Hihi! Det har du faktisk rett i! Det la jeg ikke merke til før du sa det :)

  SvarSlett
 10. Digger også Ica's I <3 eco ;) Kjøpte masse av de varene når jeg bodde i nærheten av en Ica butikk. Savner det veldig! Får sende krav til Ica snart, at de får sette opp en butikk for meg.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.