torsdag 10. februar 2011

Mr Joe lager Salmalaks!


Jeg er så heldig å ha en mann som er like opptatt av kosthold, sunn mat og rene produkter som jeg er. Når vi møttes for to år siden hadde han skikkelig mageproblemer, og jeg hintet om at han burde prøve å legge om kostholdet litt. Da skjønte han ikke at pizza til frokost hadde en innvirkning på fordøyelsen. (OK, han spiste pizza til frokost EN gang på ferie, men jeg kommer aldri til å glemme det. PIZZA til frokost...!) Tilslutt bestilte han en time ved en dyr klinikk som kunne fortelle at han burde kutte ut raffinert mel og sukker, samt kutte ned på meieriprodukter. (Det som jeg hadde sagt hele tiden, helt gratis). Etter to dager med nytt kosthold merket han store bedringer. Siden jeg allerede spiste minimalt av raffinerte varer og meieriprodukter ble omstillingen ganske enkel for Mr Joe. Man kan nok bli ganske i villrede av å plutselig skulle omstille kostholdet slik, hvis man gjør det helt alene. Her om dagen lagde Mr. Joe Salmalaks med en deilig salat til, og her kommer oppskriften. Enkelt og godt!

Mr Joe's Salmalaks-salat
Sopp stekt i extra virgin kokosolje
Avocado
Små tomater
Avocado
Mais
Fersk basilikum
Ristede pinjekjerner
Extra virgin olivenolje
Salt+pepper

Hvordan forholder kjæresten din seg til sunn mat? Spiser han masse supermat, eller er han mer motvillig til det hele?

I dag skal jeg hente pakke fra Gojiking på posten, det er første gangen jeg har bestilt fra de, og leveringen har iallefall gått forholdsvis fort og greit. Pakken inneholder bla. kakaosmør, så nå kan jeg endelig lage sjokolade igjen! Jeg har også bestilt Macapulver, som jeg skal skrive mer om senere. Gleder meg til å teste det ut!

4 kommentarer:

 1. Flott blogg du har! :)
  Min samboer er lite interessert i hva jeg har å si om kosthold, selv om han spiser sunnere enn før... men alt det sunne han spiser er takket være meg, siden jeg baker speltbrød og lager middag.
  Synes det er veldig vanskelig å få han til å forstå hvorfor supermat er bra, og at han burde kutte ned på brødspisingen... :/

  SvarSlett
 2. Kosthold har alt og si! Jeg har en pappa som har vært på samme type klinikk (antageligvis) og fått de samme rådene, han er som en ny mann nå. I allefall i de periodene han klarer å spise som han skal ;) Kjæresten min er et sted midt i mellom, han spiser sunnere enn før fordi jeg spiser sunnere. Han spiser masse frukt og grønt og minimalt med godis, noe han trives veldig med, men han trives også med posesuppe og ferdigpizza en gang i blant. Supermat har han ikke så stor interesse for, med unntak av de gangene jeg lager sjokolade eller annen snacks ;)

  SvarSlett
 3. Så heldig du er. Samboeren min spiser maten jeg lager, men han sniker seg til sjokolade og junk når han er på jobb/butikken/borte/hjemme alene/ikke jeg orker å lage mat til ham, altså ved enhver mulighet han har tid å spise noe annet. Han ligger i trening for å løpe maraton i sommer, men har visst ikke skjønt at kostholdet kan hjelpe han på veien - det er visst ikke godt nok når jeg sier det. Sta mannfolk, altså! Heldig er du som har en som er interessert i det samme som du er. :)

  SvarSlett
 4. Så heldige de er, alle de kjærestene som plutselig spiser sunt uten at de nesten vet det selv engang! :) Og plutselig så oppdager de hvor mye bedre de føler seg, også er de hekta!
  Bente: Ja, dette var en klinikk i Oslo som het 4M klinikken. Så bra at det funket for pappaen din også, det er nesten rart å se hvor stor forandring noen går gjennom ved å legge om kostholdet. Hurra for det!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.