fredag 25. februar 2011

Tips til bryllup på budsjett!


Nå er det ikke lenge til den første vårmåneden, og i fjor på denne tiden var jeg opptatt med å planlegge bryllup! Vi giftet oss nemmelig i juli, og det ble en helt perfekt og spesiell dag for oss. Det er alltid lurt å være ute i god tid med planleggingen, så her kommer jeg med litt tips til de vordende brudene der ute som har lyst til å holde forbruket nede samtidig som at de vil ha en flott dag.

Vi prøvde å holde utgiftene nede der vi kunne, så det eneste vi virkelig brukte penger på var lokalet og maten. Kjolen min var helt nydelig, men kostet faktisk nesten ingeting, da det var et familiemedlem som sydde den. Alt jeg trengte å betale for var stoffet, også ga henne en skisse av hvordan jeg ville at den skulle se ut. Jeg prøvde den underveis, så den satt helt perfekt på den store dagen. Jeg er så takknemmelig for at jeg fikk ordnet meg en brudekjole på den måten, for i butikkene fant jeg bare gulvlange kremkake-kjoler til tusenvis av kroner. Det var jo ikke det jeg ville ha! Strømpene var fra H&M og gullskoene kjøpte jeg på Fretex for flere år siden. Sminken la jeg selv også. Så det dyreste du ser på meg, er nok brudebuketten og håret. Jeg ville ikke risikere å ordne håret selv, også ha en skikkelig bad hair day på den store dagen! Bryllupsbildene (inkludert det du ser over) ble tatt av et vennepar av oss som er fotografer, nemmelig Thomas Ekström og Stine Nord Ekström. De tok bilder hele dagen samt de offisielle bildene i bryllupsgave til oss, og det var vi så takknemmelig for! Det er nemmelig mulig å få et drømmebryllup uten å blakke seg helt. Det finnes så mange alternative løsninger som bare gir den store dagen et mer personlig preg! Man trenger f.eks ikke ha alt nytt. Som skoene fra Fretex som jeg har brukt mange ganger tidligere, og kommer til å bruke igjen. Når de plutselig ble bryllupssko var de nesten som ny alikevel! Og øredobbene jeg hadde på meg var enkle jukseperler fra Glitter. Man kan også ønske seg tjenester av gjestene i stedet for gaver; venner og familie sang og spilte musikk, både under vielsen og utover kvelden, også fikk vi jo fotograferingen i gave også.

Det er noen ting som alltid vil bli bedre om du bruker litt penger på det, slik som drømmelokalet eller maten. Men om man kniper inn på andre utgifter kan man heller legge pengene dit de virkelig gjør en forskjell. Vi ble iallefall utrolig fornøyd med dagen vår, og anbefaler alle å gifte seg! :) Har du bryllupsplaner, eller skal du feire noe annet stort i sommer?

13 kommentarer:

 1. For et utrolig pent par! :)
  Vi prioriterer husbygging foran bryllup nå, men jeg har jo allerede kjolen - siden vi har bestemt oss for å gifte oss i bunad. ;)

  SvarSlett
 2. Så fine dere var, og kjolen var helt nydelig - mye finere enn det meste man finner i butikken!

  Veldig gode tips, denne siden blir merket som favoritt til jeg en gang i fremtiden kanskje gifter meg - det ligger litt langt vekk i tid ennå, selv om mamma gjerne vil ha en anledning til å bruke den nye bunaden sin...

  Hilsen en som er fast leser av bloggen din :-)

  SvarSlett
 3. Så fine!
  Vakker kjole, vakkert brudepar. Og veldig fint å høre at det er mulig å gjennomføre et bryllup uten de voldsomme kostnadene det ofte blir. Veldig inspirerende.
  Jeg og min kjære har vært sammen i seks år, så nå føler jeg at det snart må være på tide å "få fingeren ut", jeg får prøve å hinte litt frampå og "tilfeldigvis" la dette innlegget stå framme når han trenger pc'en. ;)

  Ingen feiring her i heimen, men vi skal ha en slags familieforøkelse om seks uker. Da får vi en liten valp. Det er jo en begynnelse. :D

  Det var forresten veldig gøy å se ansiktet bak denne bloggen. ;)

  SvarSlett
 4. Dere er nydelige! Og veldig fonuftige tips, sier meg enig i dem. Drømmer om å gifte meg en dag jeg også.

  SvarSlett
 5. Så vakkert bilde! Vakkert par! Sukk....
  Tja jo, hvis jeg skal gifte meg skal det være veldig lite og så lite stæsj som mulig. En fest med venner kanskje...men ikke denne sommeren.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for søte kommentarer! Dere er så snille, altså:) Og ja, som frk. Kraft sier, det er alltid morsomt å se hvem som skriver de forskjellige bloggene!:)

  SvarSlett
 7. Så fint bilde!!! Jeg skal i bryllup for første gang i august og siden det er til en av mine beste venninner blir det mye bryllupsplanlegging når vi treffes.. Mye fokus på å gjøre det perfekt samtidig som det ikke er blir for høytidlig og dyrt.

  God helg!!

  SvarSlett
 8. Veldig fint! Jeg giftet meg også ifjor sommer, og det er mye man kan gjøre selv. Utrolig søtt slør forresten :)

  SvarSlett
 9. Så fine dere er! Nydelig bilde :D

  Jeg har ingen planer om å gifte meg (enda), men har samme innstillingen som deg. Jeg ser ikke vitsen i å bruke en formue på ett bryllup, det er jo ikke lipglossen eller bordpynten dagen skal handle om, det er jo kjærligheten :) Ei venninne og mannen hennes hadde kurvfest: dvs at alle gjestene tok med en matrett hver. Genialt og kjempekoselig spør du meg :)

  SvarSlett
 10. Matilde: Sløret var egentlig mye lengre, så jeg fikk det sydd opp hos en skredder. Ikke en gang sløret fant jeg som jeg ville ha det i butikken!:)

  SvarSlett
 11. En fantastisk kjole!
  På vei gjennom bloggen din, som jeg oppdaget i dag, måtte jeg bare stoppe her...

  SvarSlett
 12. Så nydelig bilde - av et nydelig par! Jeg har nettopp oppdaget den kjempefine bloggen din, kommer til å følge med videre :-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.