søndag 20. februar 2011

Raw kakedrøm!


For noen dager siden begynte jeg å dikte opp en kakeoppskrift, og nå måtte jeg bare prøve den ut. Jeg må innrømme at jeg er mektig stolt av meg selv; når man begynner å dikte opp kaker fra bunnen av, da er man proff! Den er bygd opp av tre lag; en bunn som kan minne om bunnen på en ostekake, et lag med en kokoskrem, og et sjokoladelag på toppen.

Bunn
Lag sjokolade som du ønsker den, grunnoppskrift på det kan du finne her.

Tilsett hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter, mandler og chiafrø som er hakket i en mixer, slik at det blir en tykk røre. Trykk denne røren godt ned i en kakebunn og sett kaldt.

Kokoslaget
Er basert på
kokosdesserten.
Kokoskrem
yaconsirup
vaniljepulver
valgfrie bær
Det harde laget på toppen av kokosmelken blir pisket sammen med en dæsj yaconsirup og vaniljepulver, bringebær og blåbær. Smør dette over sjokoladebunnen, og sett kaldt igjen.

Sjokoladelaget
Er basert på desserten jeg har skrevet om her. Du mikser dette i foodprocessoren:
Et par never bløtlagte gojibær

en avocado

20 pinjekjerner

en ss agavenektar

tre ss raw kakaopulver

Smør dette på toppen, og strø eventuelt på det du vil pynte med. Her ble det nøtter og kakaonibs.


Jeg lot det stå kaldt en stund, før jeg spent tok den ut av formen. Jeg brukte en brødform, da en hel kakeform ble for stor. Kaken ble faktisk kjempegod! Men veldig, veldig mektig. Veldig mektig. Men god! Det jeg var mest spent på var konsistensen; om det kom til å se ut som en kake, og om de forskjellige lagene kom til å bli stiv nok. Alt klaffet, og selv om jeg synes kaken ser litt rar ut, så lover jeg at den smaker deilig! Dette er en litt omstendelig kake, som krever litt tid og innsats; det er ikke akkurat Toro på 1-2-3. Men det man får er en søt og deilig rå kake fri for sukker, hvetemel og meieriprodukter. Ikke verst, eller hva? Jeg serverte den som dessert til noen middagsgjester, og de forsynte seg flere ganger. Det er alltid et godt tegn!

11 kommentarer:

 1. herreguuud du er flink!!:D Gleder meg til å smake:)

  SvarSlett
 2. Åi! Den så fantastisk ut! :D Jeg må prøve raw kake snart jeg også.

  sv: Så bra at kvisene og helsa ble bedre ved hjelp av nytt kosthold! Jeg tror det er utrolig mange som er fanget i en ond sirkel med dårlig kosthold og usunne medisiner... Håper flere leger får øynene opp for hva kostholdet faktisk gjør med kroppen. Det er så utrolig viktig! :)

  SvarSlett
 3. Halleluuujah! Glory, glory! Dette er jo nøyaktig det jeg trengte. Nå blir det kake på meg også! :D

  SvarSlett
 4. Oioioioi...! Den så bare magisk ut!

  SvarSlett
 5. Seriøst, den så jo dødsgod ut! NAM!

  SvarSlett
 6. Hihi, gjett om jeg er kry nå...! Så koselig at dere synes den ser god ut, håper dere synes den SMAKER godt også, om dere prøver å lage den ;) Et tips er å putte MASSE bær i kokoskremen; jeg skulle ønske jeg hadde litt mer bær i min, for å få den enda friskere og smakfull. Bon apetit!

  SvarSlett
 7. Så du savnet leverpostei hos Kraft. Har du prøvd Norgårdens økologiske? Den har jo litt kraftigere smak enn den gule boksen, men den inneholder jo så mye dritt. Norgårdens er fantastisk.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.