fredag 4. februar 2011

Lille persille


Her om dagen var det min tur til å lage middag, og jeg bestemte meg for å kun bruke det jeg hadde hjemme. Jeg visste at jeg hadde en god basis for en salat, og resultatet ble mer en vellykket!


Lille hvitløks middagssalat
En neve kald fullkornpasta
Hakket selleri
Hakkat agurk
et hakket eple
økologiske alfalfaspirer
hjemmespirede quinoaspirer

Bland sammen en røre av:
Majones (lag gjerne din egen)
1 finhakket sjalottløk
1 1/2 ts karripulver
1 ts eplesidereddik
1/2 ts kanel
finhakket persille
salt og pepper

Bland salaten og majonesrøren godt sammen, og topp det med ekstra spirer, persille, nykvernet pepper og himalayasalt. Denne majonesrøren har jeg egentlig stjelt fra en annen salat, da den smaker helt nydelig. Kombinasjonen av karri og kanel gir hele retten en skikkelig piff!

Jeg prøver å integrere persille mer i kosten min, da det er super-duper sunt for kroppen. Kruspersille har et høyt nivå av C-vitamin (seks ganger mer enn appelsin) og masse jern. C-vitamin hjelper kroppen å ta opp jernet, så lille persille er bra mot f.eks anemi og lav blodprosent. Persille er også veldig bra for nyrene, og har en vanndrivende effekt. Ha persille i salaten, i juicen, som garnityr på skiva eller over middagen. Nam!

6 kommentarer:

 1. Det så bare superdigg ut!!
  Og persille er sååå godt! Hvis jeg har en persilleplante hjemme, forsvinner den på null komma niks... Nam nam!!

  SvarSlett
 2. For en deilig salat! Persille er noe jeg må begynne å spise mer av!

  sv: Helt sant, helt sant. Folk glemmer at det finnes kalsium i mengder av matvarer, vi er jo blitt helt blendet av "Tine" fra vi var små. Melk som eneste kalsiumkilde, in my.... :P

  SvarSlett
 3. Det ser utrooolig godt ut! Persille skulle jeg også spist mer av. Prøve i fjor sommer, lagde mye juice og smoothie med det, men begynte å klø så innmari i halsen og inni brystet av det hver gang. Aldri opplevd noe sånt før jeg. Får gi den et forsøk til før jeg legger den på hylla :-)

  SvarSlett
 4. Jeg pleier å ha litt persille i juicen, det setter en ekstra spiss på den.

  Hehe, jeg blir alltid så sulten når jeg er innom bloggen din. ;)

  SvarSlett
 5. Åh, det så godt ut :D Det må jeg prøve med vegansk majones en gang.

  SvarSlett
 6. Så bra at salaten frister! :) Den er supergod, så det er bare å kjøre på. Spesielt den majonesrøren er supergod, så den kan nok kombineres med det meste i salatverden!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.