søndag 27. februar 2011

Grove muffins og hjemmelaget granola!


På lørdagskvelden var det matlaging som sto på agendaen. Jeg er så lei av vinteren, og trengte litt comfortfood! Jeg lagde først noen deilige rugmuffins, som var luftige og søte (og luftig er ikke så lett å få til med grovt mel, men her gikk det!) Desverre reagerte kroppen min litt på disse, så søtt bakverk ser ut til å være søtt bakverk, selv om det er grovt, og søtet med agavenektar. Jeg fikk vondt i magen etterpå, og måtte spasere meg en tur, for å "gå det av meg". Har sikkert litt å gjøre med at jeg spiste 3 stykker også, burde kanskje holdt meg til en. Men om du tåler søte bakverk er det bare å kjøre på med disse! Jeg kommer ikke til å lage de igjen, men jeg legger ut oppskriften til de som har litt mer robuste mager. På toppen av muffinsen ligger det en dæsj hjemmelaget bringebærsyltetøy, som består av rørte bringebær og litt yaconsirup. Voila!

Rugmuffins med pære og banan

2 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts malt ingefær

1 ts malt kanel

1/4 ts malt muskatnøtt

145 g rugmel

150 g havregryn

2 ss kokosmel
3 moste pærer (skrell og kok de først)

1 most banan

4 eggehviter lett pisket
125 g yoghurt naturell

noen dæsjer agavesirup

Rør sammen alt det tørre, før du forsiktet vender inn alt det våte, før du setter de inn i stekeovnen på 190 grader. La steke i ca 30 min.


I tillegg lagde jeg mer granola! Jeg har modifisert oppskriften litt siden første gangen jeg skrev om det, så her kommer den i ny og bedre utgave!

Granola
En haug havregryn
en neve linfrø

noen never hasselnøtter

noen never mandler
noen never valnøtter
en stor neve solsikkekjerner
ca 2 dl vann, eller så mye at røren blir litt seig og gjennomvåt
1 ss yaconsirup

en god dæsj rapsolje
2 ts kanel

Rør alt sammen, og fordel det utover en stekeplate. La stå i ovnen i ca en time på 170 grader (jeg lar det ikke gå over 180 grader, da det er maksgrensen for hva rapsolje tåler). La avogtil ovnsdøren stå åpen, så fukt slipper ut. Når granolaen har kommet ut av ovnen kan du røre inn chiafrø (jeg venter med de, siden de trekker veldig lett til seg væske. Vet ikke om det er nødvendig, men.) tørkede bær, kakaonibs etc. En ny uke, en ny dose granola! Et must her i huset til frokosten! Har du noen gode frokosttips du vil dele?

7 kommentarer:

 1. Anja! Jeg elsker bloggen din!! jeg blir så inspirert! Hvor får du tak i kakaopulveret du bruker, kakaofett og gojibærene?

  SvarSlett
 2. Helle dussen da!

  Nå har jeg vel nesten lest alt som er her inne, og er veldig imponert. Du altså! Også ble jeg litt rørt også, av det innlegget om hvorfor du ikke spiser sukker og hvete.

  Jeg gleder meg masse til å prøve Jojoba-oljen!

  SvarSlett
 3. Hehehe, jeg liker så godt måleenhetene dine.
  "En haug" av ditt, "en dæsj" av datt, "noen never" av noe annet. Herlig! :)
  Jeg drikker nesten kun juice til frokost. Lager en såpass god porsjon (rundt en liter, kan jeg tenke meg)at jeg blir mett. Jeg er litt foriktig med korn da jeg har en lei tendens til å reagere på mye av det, og akkurat som deg - spesielt på søtt bakverk. Det er kjedelig, altså. Søtt som er så godt! :)

  SvarSlett
 4. Ser jo kjempebra ut og veldig sunt :)

  SvarSlett
 5. Dere altså, så søte kommentarer! :) Jeanette: Ingrediensene mine kjøper jeg enten på iHerb.com eller gojiking.co.uk. Mye billigere enn i Norge! Du får billige gojibær på den lille grønnsak/nøtte/krydderbutikken på kirkeristen (ovenfor Kondomeriet på Karl Johan), men jeg mistenker at de er sprøytet.

  SvarSlett
 6. Hei! Har veldig lyst til å prøve oppskriftene dine, bildene er helt herlige :)
  Lurer på en ting;I oppskriften på rugmuffins, er det siktet rugmel eller sammalt rugmel det skal være?

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.