onsdag 12. oktober 2011

Tart Cherry og bedre søvn


Noen av dere er nok faste brukere av Tart Cherry allerede, men jeg tenkte å skrive litt om denne vitalitetsbomben for dere som ikke har hørt om den før. For det første; dette er høykonsentrert saft av surkirsebær, og det smaker kjempegodt! Det inneholder skyhøye mengder antioksidanter, og er en av de mest potente juicene som finnes. Til sammenligning inneholder surkirsebær seks ganger så mye antioksidanter som blåbær. Et av stoffene Tart Cherry inneholder er melatonin; det stoffet kroppen produserer når det er mørkt for å gjøre oss trøtte. Tart Cherry kan derfor brukes som en naturlig sovemedisin, og det er helt trygt og naturlig, også for gravide og ammende. Jeg sover i utgangspunktet veldig godt, men nå på slutten av svangerskapet er det så som så med den gode søvnen (i dag er det forresten akkurat en måned igjen til termin!). Tart Cherry er i tillegg til søvnregulerende også betennelseshemmende, det hjelper mot stress, det styrker immunforsvaret, bekjemper hjertesykdommer og er blodsukkerregulerende.

Man kan bruke Tart Cherry som smakstilsetning i smoothies, på yoghurt, på dessert eller lignende, eller man kan ganske enkelt blande det i et glass vann. Jeg kan også tenke meg at det er deilig å røre det inn i hjemmelaget syltetøy. Nå har jeg ikke prøvd den på kvelden ennå, siden jeg akkurat har fått den i hus. Det anbefales også at man helst inntar Tart Cherry på kveldstid, da man kan bli søvnig av det. En time før sengetid er ideelt. Jeg tok et glass på dagtid, og merket iallefall at øyelokkene ble tyngre! Jeg gleder meg uansett til å prøve den på kvelden og se om nattesøvnen blir litt bedre. Har du prøvd Tart Cherry? Sov du bedre?

11 kommentarer:

 1. jeg kjøpte tart cherry første gang for et år siden, og er virkelig fornøyd. jeg drikker den på kvelden og blander noen spiseskjeer med varmt vann og eplejuice. søvndyssende til de grader. det er jo såklart mulig at det er en liten psykologisk komponent der, men melatoninen gjør nok jobben sin, den også. jeg merker jeg sover bedre de kveldene jeg tar tart cherry før jeg legger meg - det er et kjøp jeg ikke angrer på!

  SvarSlett
 2. Prøvde den i går kveld, og fant ut at uansett hvor trøtt man er får man ikke sove når noen ligger og stanger hodet sitt i blæra mi, samtidig som de sparker meg i ribbeina :D Men jeg opplevde iallefall at når jeg våknet på natta og måtte tisse, så sovnet jeg igjen med en gang. Og det er digg! :) Og uansett om man sover bedre av det eller ikke; det er utrolig sunt for kroppen! :)

  SvarSlett
 3. Har lest at den virker søvndyssende for noen, men effekten har den ikke på meg. Likevell drikker jeg litt TC før sengetid, for som du skriver så er det sunt. Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 4. Pluss at det smaker kjempegodt! :)

  SvarSlett
 5. kan jo ikke skade å prøve noe som får så god omtale ! :) kanskje jeg kan få såve ganske fort uten å måtte ligge å vri meg på timesvis! :-) så hvor kan den handles?

  SvarSlett
 6. Jeg var på foredrag med Superdamene, Sara og Trine, for noen uker siden, og de sa at om man drikker Tart Cherry på dagen, vil man bare få masse antioksidanter i seg. Drikker man den på kvelden, vil den derimot hjelpe på at man kommer fortere inn i den dype søvnen :) Den støtter vår naturlige søvn/døgnrytme med andre ord.

  SvarSlett
 7. Lucky me: Du kan kjøpe det på iHerb, du finner link i innlegget mitt :) Eller så kan du kjøpe det på helsekosten her i Norge, men det er mye dyrere.
  Anonym: Takk for innspill! Har også hørt at det er individuelt hvor sterkt man reagerer på det, så noen kan kanskje bli trøtte på dagtid også? Jeg synes iallefall at jeg ble det, men det er kanskje bare placebo! :D

  SvarSlett
 8. Takk for fint innlegg! Jeg har stadig mye å lære!

  SvarSlett
 9. gladerebarn: Ja, er det ikke herlig med blogg? Man lærer så mye nytt hele tiden :)

  SvarSlett
 10. Det har hjulpet min søster, som hadde helt feil søvnrytme. :D Jeg blir også søvnig av den, og kan klare å sovne på dagtid når jeg tar denne. Det har jeg ikke klart siden jeg ble mor, og heller ikke i den perioden hvor jeg var trøtt konstant i ett år (ifm at jeg gikk på en smell) Men med Tart Cherry klarte jeg det :)

  Jeg synes også det merket du har der er bedre enn Pure Planet sin på smak, men jeg har også opplevd at den du har på bildet har smakt skikkelig ekkelt. Tror det må ha vært noe feil med den produksjonen... (og akkurat da fikk jeg både mamma og svigermor til å bestille flere flasker, og så smakte den ... rart ...) ;)

  SvarSlett
 11. Så bra å høre at den har hjulpet deg og søsteren din! :)
  Jeg merker at jeg sover tyngre av det. Og at jeg sovner igjen med en gang om jeg våkner på natten. Det er gull! Men det som er veldig kjipt er at jeg får så sinnsykt halsbrann av det. Har vært plaget med halsbrann nå i graviditeten, og tar jeg tart cherry før sengetid blir det skikkelig ille. Kjempesynd, for det er nå jeg trenger den som mest! :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.