onsdag 19. oktober 2011

Rød supersmoothie

Det er litt så som så med formen om dagen, nå når det nærmer seg termin. Jeg begynner å bli veldig trøtt og sliten, og har egentlig mest lyst til å sove hele tiden! Da er det enkelt og godt å lage seg en smoothie til kos. Denne inneholder massevis av gode greier, samtidig som den er supersunn!

Rød supersmoothie
Bløtlagte gojibær
frosne tyttebær
tart cherry
banan
eplejuice
linfrøolje
lecithin

Gojibær er jo som kjent en superbær, og er en av de matvarene med høyest innhold av antioksidanter. De er også stappfulle av C-vitaminer, B-vitaminer, E-vitaminer, jern, betakaroten, aminosyrer og mineraler. Gojibær kan bl.a være bra for å styrke fordøyelsen og for å styrke blodsirkulasjonen. Det er godt mot stress, bedrer immunforsvaret og gir styrke og energi. Blant annet! Gojibær er mye brukt i Kina, Mongolia og Tibet, og mange av de som har gojibær i dietten blir ofte ualminnelig gamle.

Tyttebær er en gammel legeplante som inneholder vitamin C, vitamin A, B-vitaminer (B1, B2, B3) og kalium, kalsium, magnesium og fosfor. Den har blitt brukt i århundrer som medisin mot sår hals og forkjølelse, i tillegg til at den er antiseptisk, urindrivende og har blodsukkersenkende virkning.

Her er det masse antioksidanter fra de røde bærene og Tart Cherry konsentratet. I tillegg er det godt fett fra linfrøoljen og lecithinen, akkurat hva jeg trenger. Jeg har ikke lagd så mye smoothie i det siste, men nå har jeg fått tilbake gnisten; det er jo så godt!

8 kommentarer:

 1. Det så godt ut! Tror jeg skal herme før henting i barnehagen :)

  Lecithin er forresten kjempebra å spise mens man ammer, det forebygger brystbetennelse (løser opp melkefett som lett kan lage propp i systemet)

  /camilla

  SvarSlett
 2. mmm, den så riktig så deilig og sunn ut!

  SvarSlett
 3. Tyttebær, smaker det godt i smoothie altså? :-)

  SvarSlett
 4. mmm.... så deilig ut!

  Skal jammen prøves en dag... Veldig spennende med tyttebær oppi! :)

  SvarSlett
 5. Du vant fine iherb-ting hos meg! Gøy:D

  Husker jeg sov masse den siste måneden forrige gang, men det er i grunn veldig lurt også, å lade litt batterier til fødselen og tiden etterpå:) Tror nok ikke jeg får hvile like mye denne gangen dog, men jeg får sove litt ekstra de tre dagene snuppa er i barnehagen;)

  Smoothien ser forresten herlig ut, digger fargen! Aldri prøvd tyttebær i smoothie, må nesten testes:)

  SvarSlett
 6. Annas Camping: Utrolig bra tips angående brystbetennelse! Det skal jeg virkelig merke meg.

  Silje: Jepp, supergodt! Men man bør ha noe søtt med i tillegg; tyttebær er jo litt surt. Men jeg har alltid vært glad i tyttebær da :)

  Anita: Hurra! Jeg vant! :D Så bra å høre at andre også har vært veldig trøtte på slutten; kan tenke meg hvordan det er når man har barn i tillegg...! Nå kan jeg jo bare ligge på sofaen når jeg vil :)

  SvarSlett
 7. Tyttebær har jeg aaaaldri tenkt på å ha i smoothie, altså! Kanskje jeg må prøve det :-)

  SvarSlett
 8. Prøv! :) Jeg har tyttebær over fruktsalaten og, er det bare meg det også? Kanskje alle andre synes tyttebær er for sure :D

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.