onsdag 26. oktober 2011

Rød superpudding


Chiapudding har jo gått igjen på diverse blogger en stund. Det er et genialt konsept; du bløtlegger chiafrø i vann eller annen væske i minst 30 minutter, da har frøene trekt til seg mye av vesken og dannet en gelé. Jeg har lagd det før, men nå bestemte jeg meg for å pimpe opp oppskriften litt. Det som virkelig gjør susen her er lecithinen, som gir det hele en rund og kremete smak. Lecithin er i tillegg et fortykningsmiddel, så puddingen blir riktig tykk og god. Med tyttebær, Tart Cherry og acaipulver ble dette en skikkelig antioksidantbombe som passer like godt som mellommåltid og dessert.

Rød superpudding
3 ss bløtlagte chiafrø (jeg brukte 3 ss chiafrø og ca 2 dl vann.)
en halv kopp tyttebær
en halv kopp skogsbærblanding
en halv banan
1 ss lecithin
1 ss tart cherry
1 ts acaipulver
1 ts yaconsirup
1 ts vaniljepulver

Kjør alt sammen med stavmikser og pynt gjerne med litt ekstra chiafrø og bær. Dette er en ypperlig måte å få i seg supermat på, og her er det bare å eksperimentere i vei. Jeg tok rett og slett bare å brukte det jeg hadde for hånden, så her er det bare å slå seg løs.

Har du ikke brukt chiafrø tidligere, så kan jeg fortelle at det er et av planterikets største kilder til omega 3. 2 ss chiafrø gir faktisk like mye Omega 3 som en hel laksefilet! Det inneholder også store mengder kalk og kalsium, så det er et godt alternativ om du ikke inntar melkeprodukter.

9 kommentarer:

 1. Vet du forskjellen på mørke og hvite chiafrø? Ser de selger de hvite på iherb også!

  SvarSlett
 2. Åhhh, dette så jo aldeles strålende vakkert ut! Hvilke farger og for noen herlige ingredienser :D NAM!

  SvarSlett
 3. For en god ide med chiafrø til pudding. Det har ikke jeg fått med meg. Og så fint å høre om kalsium og omega 3. Kanskje jeg kan kaste kalsiumstablettene mine snart:) Vet du forresten om det er begrenset holdbarhet på lecitin når boksen er åpnet, selv om den står i kjøleskapet?

  SvarSlett
 4. dette så godt og spennende ut!
  heller du forresten av ekstra vann (hvis det er noe?) av chiafrøene etter de har blitt store&fine?

  SvarSlett
 5. Eva: Det er ingen forskjell på næringsverdien mellom de mørke og de lyse frøene. Vet ikke helt hva som er forskjellen bortsett fra fargen? :)

  Gladerebarn: Det står ingenting på boksen om holdbarhet etter at den er åpnet, men jeg vil tippe at den er ganske lang. Holdbarheten er 3 år uten at den er åpnet iallefall :)

  Siri: Det var ikke noe overflødig vann hos meg iallefall, men om det er det går det nok fint å helle massen i en sil og la overflødig vann renne av.

  SvarSlett
 6. Ok, takk. Jeg kjøpte en boks lecitin i Norge, og da stod det at holdbarheten var 1 mnd etter åpning. På boksen fra iherb står det ingen ting om det. Så da håper jeg det er greit...

  SvarSlett
 7. Oi, en måned er ganske kort, for boksen min er iallefall ganske stor..! Jeg synes det hørtes lite ut :) Jeg vil tro det holder lengre...

  SvarSlett
 8. hei. fristende :-) bruker du frosne bær? dette skal lages når alle pakkene mine fra iherb kommer,handlet ein heil haug,hehe...

  Britt

  SvarSlett
 9. Britt: Ja, jeg har brukt frosne bær. Jeg venter også på en haug med pakker fra iHerb nå det er så morro! Da glemmer man helt hva man har bestilt, også blir man gjerne overrasket over hva som gjemmer seg i pakkene :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.