mandag 24. oktober 2011

Olivenolje til tørr hud


Om du er på utkikk etter en fet og god kroppsolje til tørr hud anbefaler jeg rett og slett olivenolje! Mange tenker kanskje på denne oljen først og fremst som en matolje, men det går helt fint å bruke den på huden også. Det er altså en ren, økologisk kroppsolje full av sunt fett og E-vitamin på nærmeste matbutikk, og ikke er den særlig dyr heller. Jeg tar oljen over på en penere flaske, også har jeg brukt min sedvanlige dymomaskin til å lage etiketten. Det ser litt penere ut på badet enn en vanlig flaske olivenolje. Oljen er ganske drøy, så om du synes at den er litt for fet kan du godt blande den med en annen baseolje, f.eks mandelolje. Jeg smører meg med olivenolje etter at jeg har dusjet om morgenen, også gir jeg gjerne magen en ekstra omgang på kvelden for å bekjempe strekkmerker. Bruker du olivenolje på kroppen?

11 kommentarer:

 1. Hvor får du tak i sånn dymomaskin? :) Jeg bruker også olivenolje, men da som hårkur faktisk! Har det i tuppene på kvelden, og dusjer på morgenen. Men huden min har ikke godt av det, den tetter igjen alt for mye, i allefall der jeg har eksemflekker, så det blir bare væskete og blemmete.

  SvarSlett
 2. Dymomaskinen har jeg kjøpt på Clas Olsshon :) Ja, har hørt om flere som bruker olivenolje som hårkur. Høres ikke så bra ut å bruke olivenolje på eksemen din, nei...den er nok bedre egnet til tørr hud som suger til seg fukten!

  SvarSlett
 3. Jeg har god erfaring med olivenolje til vintertørre hender :-)

  SvarSlett
 4. Kokosolje er bra på eksem. Så man behøver fortsatt ikke gå lenger enn til matskapet...

  SvarSlett
 5. Jeg bruker olivenolje i håret rett etter vask for å stoppe krusing og som sminkefjerner og intimvask, men jeg har ikke helt klart å venne med til å bruke olje i stedet for fuktighetskrem og slikt.

  SvarSlett
 6. Heidi: Jeg har også brukt olje som intimvask tidligere; da brukte jeg jojobaolje. Det er slettes ikke dumt! Nå bruker jeg bare olje som fuktighetskrem, både på kropp og ansikt. Det gjelder bare å finne den typen som funker for ens egen hudtype, akkurat som med hudkrem :)

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke prøvd olivenolje på kroppen, men jeg har brukt den som sminkefjerner - og det fungerte fint. Jeg bruker ofte jojobaolje på kroppen :)

  SvarSlett
 8. Tror jeg skal prøve olje som sminkefjerner selv; har vært litt skeptisk siden jeg bruker kontaktlinser :/ Er redd det er en litt dårlig kombo! :)

  SvarSlett
 9. Jeg bruker olivenolje som nødløsning når jeg ikke har mer sminkefjerner igjen. Men opplever at øynene mine blir ganske irriterte etterpå, og får puss på seg på morgenene. Så funker kanskje helst kun til nødløsning? ;)

  SvarSlett
 10. Extra virgin kokosolje er min beste venn, som sminkefjerner, hudolje, glidemiddel :-)

  SvarSlett
 11. Kokosolje er også en god venn! Jeg veksler mellom den, jojobaolje, mandelolje og olivenolje til sånn ymse bruk. Det blir mindre og mindre kremer her i huset, olje er så mye bedre! Iallefall for min hud :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.