fredag 30. september 2011

Teffpannekaker


Jeg har akkurat oppdaget Teff-mel, og har tidligere brukt det til pizzabunn. Melet er fint, så jeg tenkte at det måtte være perfekt til pannekaker. Og det var det! Her er det jeg har skrevet om Teff tidligere: "Teff er en plante i gressfamilien, som bl.a. dyrkes i Etiopia og Eritrea. Den er svært næringsrik, har lav glykemisk indeks (GI), har god smak og er naturlig glutenfri. Den har en særlig gunstig aminosyresammensetning og er svært mineralrik. Frøene har størrelse med valmuefrø, er runde og kakifarget."

Teffpannekaker
1,5 dl teff
2,5 dl vann
2 ts yaconpulver
en dæsj rapsolje
1 ts bakepulver
1 ts muskatnøtt
1 ts kardemomme

Rør alt sammen og la det stå og svelle. Jeg måtte tilsette litt ekstra vann etterpå, for røren hadde blitt ganske tykk, men det regulerer du selv. Jeg stekte pannekakene i kokosolje og serverte de med tyttebær. Jeg rørte bare sammen tyttebær med litt yaconsirup og vaniljepulver, men her er en oppskrift på en tyttebær- og gojibærsylte som jeg lagde i fjor. Kanskje noe for lørdagsfrokosten? God helg!

11 kommentarer:

 1. Nam! Dette må prøves! Prøver å holde meg unna gluten for tiden så skal prøve å lage pizza med teff-mel (pizza uten ost er faktisk ganske godt) :)

  SvarSlett
 2. Ser ganske godt ut :) Har ikke brukt teff melet så ofte,så jeg må kjøpe inn mer snart,så jeg kan lage noe mer spennende ;)

  SvarSlett
 3. Oj! Spennende! Fin og inspirerende side, liker bildene dine!

  SvarSlett
 4. Så spennende dette hørtes ut! Og for en flott blogg du har, jeg følger deg jeg :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 5. Kjekt med alternativer, så takk for tipset :o)

  SvarSlett
 6. Så bra at det inspirerer og frister! Og så hyggelig med nye lesere, Anette. Velkommen skal du være :)

  SvarSlett
 7. heim hvor får jeg tak i teff?

  SvarSlett
 8. Teff får du på helsekostbutikken eller på Meny :) Sikkert andre steder også, men det er der jeg har kjøpt det. Billigst på Meny!

  SvarSlett
 9. Oj, dette er spennende! En av de tingene jeg savner mest i mitt glutenfrie kosthold er nettopp pannekaker. Dette må prøves ut!!

  SvarSlett
 10. Birgitte: Pannekaker var en av de tingene jeg ble skikkelig dårlig av før, så dette er helt gull for meg iallefall! Anbefales :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.