mandag 26. september 2011

Baby på budsjett I


I februar skrev jeg et innlegg om bryllup på budsjett, og her kommer altså oppfølgeren i anstendig rekkefølge; Baby på budsjett! Vi hadde hørt mye om hvor dyrt det kom til å bli å kjøpe inn alt man trenger til babyen, og skal man kjøpe alt nytt er det ingen tvil om det! Men om man ser etter litt alternative løsninger kan det fort bli langt billigere. Her er noen tips til innkjøp av det du trenger før babyen kommer.

Bilde 1: Gjenbruk og alternative løsninger
Vi tenker at babyen kan ligge i denne kurven på dagtid, for den er lett å flytte rundt ettersom hvor vi befinner oss. Kurven er en gammel bastkurv som jeg fant på loftet hos farmor, som min far sov i som baby. Jeg kjøpte platevatt og stoff på Panduro til å lage kant av, og trekket på madrassen er egentlig en sånn sovepose-dings som man knyter babyer fast i når de sover (!) som vi har fått låne. Jeg skjønner ikke helt hva jeg skal med den, så jeg bruker den som madrasstrekk istedet. Planen er å legge et lite ullskinn nedi også, så det blir riktig lunt og godt.

Bilde 2: Låne og arve klær
Sparkebuksa på bildet hadde Mr. Joe da han var baby, og vi har fått låne og arve så mye klær at dere aner ikke! Og vi har fortsatt tilbud om mere om vi trenger det. Etter min erfaring trenger man nesten ikke kjøpe inn noen klær i begynnelsen, selv om det selvfølgelig er koselig å kjøpe inn noen riktig søte plagg selv. Man kan jo også risikere at man plutselig har arvet 10 bodyer og ingen strømpebukser (slik som jeg har gjort...), da må man selvfølgelig kjøpe inn det man mangler. Men alt i alt er det veldig masse å spare her. Spesielt om man ikke er så kresen på kjønnsbestemte farger.

Bilde 3: kjøp brukt
Noe av det dyreste å gå til innkjøp av er nok vogn, men om man begynner planleggingen litt tidlig og sjekker Finn ofte kan man være heldig. Vi fant den vogna vi ønsket oss til kun 2000 kroner, og den ser nesten ut som ny! Dunposen nedi vogna fant vi gratis på nettet; ny koster den nesten 3000 kroner. Den er brukt til to barn fra før, men den er også veldig pent brukt. Jeg var bare 12 uker på vei da vi tilfeldigvis kom over dunposen på nettet, så den var en av de første tingene vi skaffet oss. Her har vi altså brukt 2000 kroner på noe som hadde kostet oss rundt 10 000 kroner nytt.

Bilde 4: Låne utstyr av venner og familie
På bildet ser dere litt av vuggen som vi har fått låne av familien vår. Den har blitt brukt i generasjoner, og den kommer til å bli brukt masse videre også! Her trengte vi bare å kjøpe ny madrass, så var soveplassen i boks. Stolen ved siden av er også noe jeg fant gratis på nettet for et par år siden. Nå skal den brukes som ammestol. Vi er også så heldige at vi får låne bilsete, bæresele, babygym og diverse annet utstyr som man ikke rekker å slite ut før babyen har vokst fra det. Vi er så takknemlig for alt vi får låne! ♥

Jeg tror også at det er viktig å ikke la seg rive med av alt som man tror man trenger, men heller se an etterhvert hva man får behov for. Det finnes utallige lister der ute over hva man "må" ha til babyen, men her gjelder det å være litt nøktern. Om man er flink til å finne en del utstyr brukt har man også budsjett til å bruke litt mer på det utstyret som man vil kjøpe nytt.

Nå er det snart bare 6 uker igjen til termin, og det meste begynner å komme på plass. Gjett om vi gleder oss til den lille koseklumpen kommer! ♥

8 kommentarer:

 1. Så bra innlegg!:) Vi var også heldige og fikk låne en del sist gang. Og vogn kjøpte vi også brukt da, til halv pris, selv om den så flunkende ny ut. Og en sånn kurv har vi også, den var jeg veldig glad i, lammeskinn nedi anbefales:) Ville at babyen skulle lære forskjell på dag og natt så jeg la henne alltid i korga eller vogna på dagtid og soverommet kun om kvelden. Det funket i alle fall med henne, hun var kjempeflink å sove stort sett. Så kjøpte vi jo ting etter hvert, som større grindseng og bilstoler. Men det som er så greit med nr.2 nå er at vi har alt!:) Eneste jeg skal kjøpe denne gangen er tøybleier og litt ullundertøy i de minste størrelsene, min første er født på sommeren så alle ullklær er i 6 mnd..

  Masse lykke til med innspurten! Du har så mye fint og spennende i vente;) Jeg gleder meg til fredag for da skal vi på 3d UL og få se babyen "på ordentlig". Har 3 mnd.igjen jeg, så misunner deg nesten litt, hehe:)

  SvarSlett
 2. Anita: Vi skal også bruke tøybleier :) Har endelig begynt å få oversikten over alle de forskjellige typene, og nå venter vi på de første i posten. Det er så masse fint der ute, så jeg får lyst til å kjøpe alt! Men der er det også masse å kjøpe brukt. Vi kjøper litt forskjellige merker i starten for å se hva som fungerer best, men vi skal nok bruke AIO eller lommebleier.

  Lykke til med 3D-ultralyden, så spennende! Det var ikke vi på, men nå er det ikke så lenge til vi får se babyen i virkeligheten da :)) Jeg gleder meg!!

  SvarSlett
 3. Spennende tid du går i møte nå! :)

  Lykke til med det forestående! <3

  SvarSlett
 4. SV: Vi var heller ikke på 3d med førstemann, men denne gangen fikk vi bare så lyst :D Går og tripper etter å finne fram kassene med babyklær fra forrige gang, pakke ut, vaske og pakke bort det som evt. ikke kan brukes av jenteklær:)

  Blir lommebleier på oss også, de virker absolutt best etter hva jeg har lest rundt omkring :) AIO virker jo praktiske, men har lest mye klager på at de bruker evigheter på å tørke etter vask. Foreløpig tror jeg det blir Applecheeks på oss, selv om den kommer i 2 str. Men har tenkt å kjøpe færre bleier og mange ekstra innlegg og bruke de oppi bleia i stedet for å ha de inni lommen. På den måten kan man bruke bleia flere ganger og bare bytte innleggene. Får vel se hva som funker og ikke etter hvert, er nok lurt å teste et par forskjellige i starten.

  SvarSlett
 5. så fint innlegg! og inspirerende....... ;) Vi kjøpte også masse brukt til vesla, også tøybleiene. kjøpte brettebleier som bare er som store gaskluter,og kan brukes til stelleunderlag og gulpekluter også. tror vi betalte et pår hundrelapper for 24 stk jeg. Også strikka jeg og mamma ullbukser som sperrelag. kan ikke fåfullrost tøybleier nok! Og siden du er inne på det så burde du sjekke ut EC ( elimination communication) også. vi kjørte en slags light versjon medresultet at vesla slutta med bleier 1,5 år gammel og vi trengte aldri vaske bæsjebleier, noe somer en stoooor fordel når man bruker tøy :)

  uansett, massemasse lykke til med innspurten :))

  SvarSlett
 6. Anita: Nå har jeg fått et par tøybleier i posten, både lommebleie og AIO. Jeg synes at lommebleier virker nettest minst klumpete. I tilegg så er det jo en fordel at man kan bestemme innlegg selv, og legge oppi dobbelt om natta etc. Lommebleien jeg bestilte var en Charlie Banana, og den er veldig nett og myk! Fikk en lommebleie fra Bum Genious, og den var mer klumpete. Men vi får se hva som funker i praksis :) Veldig lurt det du sier med å bare legge innlegget oppi bleia, så man bare trenger å skifte det. Så lenge det holder seg på plass er jo det gull!

  Marianne: Vi kommer også til å kjøpe en del av tøybleiene brukt. Det er jo så masse å spare! Og det er massevis av annonser for tøybleier på Finn :) Jeg tror at vi kommer til å bruke papirbleier helt i starten, til kommebleiene passer. Men jeg vet om flere som har brukt brettebleier i begynnelsen også :) Har hørt om EC, og kommer til å lese mer om det, da det er mange som har gode erfaringer! Fint å få innspill om sånne ting.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.