onsdag 28. september 2011

Lag din egen mandelpeeling


Anette skrev forleden på bloggen sin om hva hun bruker mandelpulpen til, etter at hun laget mandelmelk. Her får du et annet godt tips; du kan nemlig lage din egen kroppsskrubb! Jeg har tørket pulpen lett på svak varme i komfyren først, så er det bare å sette fantasien i sving!

Oliven og honningskrubb
mandelmasse
honning
olivenolje

Kokosskrubb
Mandelmasse
kokosolje

Du kan selvfølgelig bruke akkurat de oljene du vil, og du kan også tilsette eteriske oljer i blandingen din. Jeg tilsatte litt peppermynteolje i en skrubb som jeg testet, og det ble veldig oppfriskende og deilig! Smører du deg godt inn vil du fortsatt ha litt olje igjen på kroppen etter at du har dusjet ferdig og skylt deg, da trenger du ikke å smøre deg inn med kroppsolje eller bodylotion etterpå. Jeg må tilføye at med mandelmassen blir skrubben ganske grov, så den passer bare på kroppen, ikke ansiktet. Jeg liker at veien mellom kjøkkenbenken og baderommet blir kortere og kortere. Jo mindre ingredienser, jo bedre! Og når de i tillegg kan spises så er det vel så rent og trygt som det kan få blitt?

7 kommentarer:

 1. Genielt. Må tilstå at jeg kaster endel nøttepulp, fpr jeg har ikke mulighet til å ta vare på alt siden jeg daglig lager nøttemelk. Men noe har en alltids mulighet til å ta vare på som å lage sin egen skrubb! :D

  SvarSlett
 2. smart løsning! :) Kommer sikkert til å like denne skrubben,jeg bruker jo en mandelskrubb som jeg bestiller fra Iherb :o)

  SvarSlett
 3. Kjempesmart, spesielt å blande det med kokosolje! :-) Bare en ps - jeg puttet sukkerskrubb med olje i sånne små bokser som er på bildet ditt, og etter noen dager luktet det skikkelig plast av hele skrubben. Jeg har det for meg at oljen trekker ut stoffer fra plasten, så nå putter jeg dem heller på glass/kopper med plastfolie over. God helg til deg også :-)

  SvarSlett
 4. Ida: Ikke noe kult med plastlukt! Og oppi der skal man liksom ha mat...? Usj! :D

  SvarSlett
 5. Så lurt tips! Tusen takk :-)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.