fredag 2. september 2011

Om å prøve noe nytt!


Jeg vil bare tipse dere om et par gode innlegg jeg har funnet hos andre bloggere de siste dagene. Det er jo det som er fint med bloggverdenen; all den inspirasjon man får fra andre! Superlivsstil la ut et innlegg om hvordan man lager mandelmelk, du kan lese det her. Det var superenkelt, jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort dette før. Det er veldig billig å lage og det ble i tillegg supergodt! Jeg har til nå laget både mandelmelk og hasselnøttmelk, og jeg er hekta. Gleder meg til å prøve andre typer også! Har du laget nøttemelk av noen spennende nøtter?

Det andre tipset mitt er denne pizzaen funnet hos Kjernesunn Nordkvinne. Jeg har aldri prøvd Jyttemel før, og jeg hadde tenkt å teste ut den originale. Den var de utsolgt for på helsekosten, så da gikk jeg for Jyttemel Teff fiber. Her har jeg sakset litt informasjon om Teff fra nettet: "Teff er en plante i gressfamilien, som bl.a. dyrkes i Etiopia og Eritrea. Den er svært næringsrik, har lav glykemisk indeks (GI), har god smak og er naturlig glutenfri. Den har en særlig gunstig aminosyresammensetning og er svært mineralrik. Frøene har størrelse med valmuefrø, er runde og kakifarget."

Dette står om det originale jyttemelet: "Jyttemjøl er en melblanding (råris, mais, bokhvete, betfiber og potetstivelse) som gir gode bakeresultater og smaker like godt som vanlig brød. Jyttemjøl er helt fritt for gluten, laktose og soya. Det er rikt på kostfiber av typen som hjelper å senke blodfettinnholdet. Det inneholder mindre fett enn vanlig mel, men mer kalium, kalsium og magnesium, i tillegg til fiber- og minnetalrikt. Inneholder bare naturlige mineraler og vitaminer."

Så takket være disse to bloggene har jeg på to dager oppdaget hjemmelaget nøttemelk og en kjemepegod pizza med en ny meltype. Tusen takk til dere ♥

11 kommentarer:

 1. Fy fillen d va bra eg leste dette innlegge å at du hadde me ka d inneholde!! Trodde d va safe for meg å bruka d men tåle ikkje mais så d må eg hålla mg laaangt vekke fra!

  Å nå sleppe eg å ble dårlige av d igjen iallefall! Takk

  SvarSlett
 2. Så bra du likte den! Paranøttmelk er også godt synes jeg, den blir skikkelig kremete og god. Men det blir litt mer luksus innimellom siden det er mye dyrere nøtter.

  SvarSlett
 3. Ja, er ikke bloggverdenen herlig? :D
  Tror forresten Teff smaker bedre enn Jyttemel :-)

  SvarSlett
 4. Oppdaget bloggen din helt tilfeldig nå - og det er jeg veldig glad for :)

  Ble superinspirert av å titte rundt hos deg, og nå kom jeg på at jeg pleide å lage mandelmelk... Det må jeg ta opp igjen, er så godt!

  SvarSlett
 5. Nydelig blogg som inspirerer meg:)) kan jeg spørre hvilket program du bruker til å sette sammen bilder?

  SvarSlett
 6. Tusen takk til dere som blir inspirert! :)) Elin Kathrine: Jeg bruker Photoshop!
  AKP: Da må du prøve det melet som jeg brukte, som heter Teff! :)
  Anita: Paranøtter skal jeg prøve, høres ut som deilig luksus!

  SvarSlett
 7. Du tar så fine bilder! :-)

  SvarSlett
 8. Utrolig flott og inspirerende blogg du har :) Alltid like stor glede for meg å se slike vakre blogger, så takk for det :o)
  Ja, nøttemelk er godt, og det lager jeg hver eneste dag. Det er et must til min hjemmelaga Eplegranola- nam nam ;) Men for tiden så smaker ikke mandler like bra for meg (er sikkert en logisk grunn til det). Så da lager jeg melk av Hasselnøtter, linfrø og litt chia + noe annet. Har vel prøvd de fleste sorter nøtter. I løpet av ett par dager så vil jeg legge ut denne hasselnøttoppskriften som inneholder masse omega 3 og 6- godt for hjerte og kroppen <3 :)

  Ønsker deg en riktig god natt, og en fin dag i morgen.

  SvarSlett
 9. Elin: Tusen takk for rosende ord! Nøttemelk med frø høres jo veldig smart ut, det skal jeg også prøve :) Spennende å lese oppskrifter på bloggen din!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.