torsdag 19. mai 2011

Avslappet 17.mai!17. mai ble feiret sammen med Mr. Joe på balkongen vår i deilig solskinn. Mr. Joe har jobbet utrolig mye i det siste, og det eneste vi ville var å slappe av og ha litt kvalitetstid sammen! I tillegg får jeg ikke presset gravidmagen inn i bunaden min, og da er litt av moroa med 17. mai borte for min del. Jeg elsker å gå i bunad...! Vi spiste en deilig karrikyllingsalat, også hadde vi fruktsalat til dessert. I tillegg hadde vi selvfølgelig is. Bananis! Utpå ettermiddagen gikk vi tur i botanisk hage, og det var den 17. maifeiringen. Den mest avslappede feiringen vi har hatt, og den anbefales!

Karrikyllingsalat:

1,2 dl majones (gjerne hjemmelaget om du har det)

1 finhakket sjalottløk

1 ss finhakket persille

2 ts karripulver

1 ts eplesidereddik

1 ts kanel

7 dl kylling i biter (vi hadde økologisk kylling fra Stange)

3-4 stk stangselleri
1/2 hakket agurk uten skall

salt + pepper


Bland sammen majones, løk, persille, karri, eddik, kanel, salt og pepper. Ha så i kylling, selleri og agurk. Server! Fruktsalaten var en god miks av frukt og bær, med kakaonibs og gojibær på toppen, og bananisen trenger vel ingen oppskrift. Frys bananer og smelt sjokolade over. Strø kokos over, og det var det!

11 kommentarer:

 1. Høres ut som en fin feiring syns jeg! Og den bananisen så kjempesøt ut :) Er det en hel banan eller er den blendet og puttet i en form?

  SvarSlett
 2. Samme her - alt for gravid til å traske rundt i flere timer - så vi koste oss i et sommerhus vi låner. Deilig sol, god mat og en stor veranda - hva mer kan man ønske seg?? :) Så lurt å ka kokos på bananis!

  SvarSlett
 3. Fin 17. mai :-) Jeg har også laget bananis - gleder meg til å smake! Har bokmerket denne siden til en gang jeg får lyst på kyllingsalat :-)

  SvarSlett
 4. Marianne: Det er en hel banan! Du kutter den bare i to, og putter en pinne i. La ligge i fryseren over natta, før du heller sjokolade over. Helen: Neste 17. mai orker vi sikkert å traske rundt litt mer, med nytt familiemedlem i vogna! :D Ida: salaten er kjempegod, gled deg til både den og bananisen :)

  SvarSlett
 5. Så deilig med en rolig 17.mai. Er formen litt bedre?
  Vi hadde den "vanlige" feiringen med tog og flagg og stivpynta fra morgen til kveld. Følte nesten jeg trengte en fridag etterpå etter alt stresset!

  SvarSlett
 6. Gratulerer! Du er kåret til månedens livsstilsblogg inne hos oss :)

  http://www.livsstrategi.org/2011/05/manedens-livsstilsblogg-mai-2011.html

  Send oss adressen din, så får du en liten overraskelse i posten!

  SvarSlett
 7. Åhællemåne!! Bananis.....det tror jeg at jeg og må lage assa!!

  SvarSlett
 8. Frk. Kraft: Jepp, formen er atskillig bedre, heldigvis! :) Janne: Lag bananis, og du er hekta! Jeg lover! Tone: Tusen takk, det er kjempehyggelig....!!!

  SvarSlett
 9. SV: Den vokste jeg også opp med ("Sitter du inne i fineværet???") haha..

  Og gratulerer som månedens livsstilsblogg!! :)

  SvarSlett
 10. Hihi! Nå er det faktisk finvær ute, og jeg sitter inne og blogger...! Bra ikke mamma ser meg ;)

  SvarSlett
 11. Maten ser som vanelig god og digg ut ;) Og det frister veldig å lage slik bananis,burde få laget det snart :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.