mandag 8. november 2010

Sunne frokostpannekaker


Jeg har tidligere laget kikertpannekaker, og bestemte meg for å prøve å lage en slags hybrid mellom kikertpannekaker og amerikanske pannekaker. Pannekaker og sveler er matvarer som jeg virkelig ikke tåler, så jeg var spent på om jeg fikk til å lage noe som iallefall minnet om amerikanske frokostpannekaker. Resultatet ble faktisk veldig bra! De ble selvsagt ikke så søte, men konsistensen ble helt lik. De smakte helt fortreffelig med hjemmelaget syltetøy på, så denne oppskriften skal jeg utforske videre!


Sunne frokostpannekaker
1,5 dl kikertmel

1,5 dl vann

en ts olivenolje

en neve havregryn
1 egg
1 ss agavenektar
1/4 ts natron
1 ts bakepulver
1/4 ts revet muskatnøtt
1 ts kardemomme
En dæsj himalayasalt


Rør sammen, og la det stå og svelle. Jeg lot det stå hele natten, slik at det bare var å steke i vei når jeg sto opp om morgenen. Jeg stekte det i kokosfett, og jeg smurte også et tynt lag kokosfett under syltetøyet. Nam nam! Pannekakene ga en god metthetsfølelse som varte lenge. Og det er skikkelig deilig med en varm og solid frokost nå i mørketiden!

3 kommentarer:

  1. Spanande oppskrift! For oss som lever glutenfritt, er det alltid moro å koma over glutenfrie alternativ til kveitemjøl. Kikertmjøl har eg aldri brukt, men eg skjønar at eg bør testa det ut.

    SvarSlett
  2. Ja, disse pannekakene bør du virkelig prøve. Disse blir luftige og gode, siden det er natron og bakepulver i de. Vel bekomme! :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.