onsdag 3. november 2010
Muffins med pære og ingefær
Jeg fant denne oppskriften i et blad, og bestemte meg for å prøve. En muffins uten hvetemel og sukker, men med rug, havre og agavenektar! Oppskriften er fra Sophie Dahl som har kommet med en egen kokebok.
Muffins med pære og ingefær
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
1 ts malt muskatnøtt
125 g speltmel (her brukte jeg grovt rugmel)
150 g havregryn
225 gram most pære (skrell og kok de før de moses)
4 eggehviter leltt pisket
125 ml naturell yoghurt
240 g agavesirup (dette synes jeg er alfor mye, jeg hadde i et par spiseskjeer)
en neve rosiner
1 pære til pynt.
Forvarm ovnen til 190 grader, og smør muffinsformene. Sikt bakepulver, natron, ingefær, kanel og muskat i en stor bolle. Rør inn speltmel (eller rugmelet) og havregrynet. Lag en grop i det tørre og ha i alt det våte, pluss pæremosen og rosinene. Rør alt forsiktig sammen, og fyll formene 2/3 fulle. Pynt med en pærebit på toppen. Stekes i 25-30 minutter.
Jeg tror røren min ble litt for våt, for jeg måtte steke mine i nesten en time. Men de ble veldig gode! Det er jo både egg og meieriprodukter her i tillegg til mel, så det kan være litt tungt for magen. Men som en liten kos i ny og ne, er dette helt supert. Hvem har sagt at man trenger masse raffinert hvetemel og sukker for at det skal bli god stemning i matveien? Bon apetit!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam nam!!De så skikkelig gode ut!
SvarSlett