mandag 15. november 2010

Eteriske oljer: jojoba


Jeg lager mine egne eteriske oljer, både massasjeoljer, kroppsoljer og ansiktsoljer. Jeg lager også mitt eget ansiktsvann. Huden absorberer 60% av det vi smører på den, så for meg kjennes det bra å vite akkurat hvilke ingredienser jeg tilfører kroppen min. Eteriske oljer har helsebringende egenskaper, og å tilføre de via huden hver morgen gir kroppen en ekstra piff! Jeg tenkte å starte denne serien med inlegg med min favorittbaseolje, nemmelig jojobaolje!


Jojobaolje:
Er egentlig ingen olje, men en flytende voks, som trenger lett inn i huden. Så for de som tenker at de ikke vil smøre olje i ansiktet, så er dette faktisk ikke et problem! :) Den er en balanserende olje, så den er fin mot akne og fet hud såvel som mot tørr og fuktfattig hud. Jojobaolje har nesten identisk oppbyggning som hudens egen syrekappe, så det er derfor det er en så god match for alle hudtyper. Jeg har brukt den i ansiktet nå i et par uker, og jeg er kjempefornøyd! Jeg har tilsatt mine favoritter av eteriske oljer, og smører et par dråper morgen og kveld. Den gir huden en perfekt balanse av fukt, og jeg er egentlig superkresen når det kommer til fuktighetskremer.

-Jojobaolje er god for cellulitter.
-Naturlig vitamin E fra jojobanøtten regenererer sliten hud.
-regulerer balansen i det ytterste hudlaget og stimulerer celleveksten.
-Den motvirker for tidlig aldring og er ideell for massasje.
-Passer for alle hudtyper, spesielt fet hud og akne.

-Den er fin til håret som kur ved tørt, livløst hår, som beskyttelse mot sol og saltvann om sommeren.

-Kan faktisk brukes som et naturlig glidemiddel, da den ikke forstyrrer kroppens egen balanse.

Jojobaolje er en baseolje, dvs at den ikke har noen spesiell lukt, og den utgjør størstedelen av blandingen. Man tilsetter så dråper av eteriske oljer til baseoljen, for å få helsebringende egenskaper og deilig duft. Hvilke eteriske oljer jeg tilsetter, og hvilke helsebringende egenskaper de har får du vite i nye innlegg etterhvert.

Ønsker alle ei fin uke!

8 kommentarer:

 1. Kanskje jeg skal prøve jojoba for min tørre, tørste hud? Spennende! :)
  Flott blogg, forresten. Hit kommer jeg igjen. :)

  SvarSlett
 2. Wao superwoman!
  Dette høres fantastisk ut, å sånn vil jeg å lage.
  Hvor kjøper jeg denne jojobaoljen montro?

  Så flink du er Anja :D å for en bra blog du har!

  SvarSlett
 3. Superwoman vet jeg ikke, men! Takk skal du ha, så bra du liker bloggen min :) Jojobaolje kjøper jeg i store kvanta fra myrra.no, sammen med de eteriske oljene :)

  SvarSlett
 4. Jojobaolje er helt genialt! Jeg har atopisk eksem og syns virkelig at denne oljen hjelper :)

  SvarSlett
 5. Allis: Ei jeg kjenner som har hatt elveblest i flere år (ble kvitt det etter at hun la om kostholdet...)sverger også til jojoba. Det er rett og slett den beste hudoljen :)

  SvarSlett
 6. Hei
  Så utrolig interessant å lese! Jeg har akkurat det samme problemet med kviser, usynlige og vonde byller, og noen lager stygge arr. Jeg hadde heller ingen kviser før etter fylte 20 år. Er nå 32 og begynner å bli mektig lei. Kan jeg spørre: holder det å kun smøre jojobaolje alene i ansiktet, istedenfor ansiktskrem eller som et rensevann? Mulig du har skrevet om det også, men jeg har ikke rukket å lese alt enda.

  Ellers bruker jeg litt supermat, hvetegress, spirulina og chlorella, samt hampproteinpulver, kokosolje osv... Fikk akkurat greie på idag, at man helst ikke skal ta spirulina sammen med chlorella, for det kan bli for sterkt for kroppen... Så fra i morgen blir det i første omgang chlorella og hvetegress samtidig.

  SvarSlett
 7. Mirjam: Ja, jeg smører jojoba på huden etter rens og toner. Bruker den rett og slett som en vanlig fuktighetskrem. Funker kjempebra! :)

  Det jeg har hørt om kombinasjonen spirulina og chlorella er at det kan være uheldig for noen, så man bør prøve seg frem. Kjenn derfor på kroppen hvordan det fungerer, og om det kjenner bra, er det bare å fortsette å ta det sammen. De som er mer senitive vil kanskje oppleve at f.eks magen slår krøll på seg. Jeg har ikke tatt spirulina, så jeg har ikke prøvd det selv, jeg har bare tatt chlorella sammen med hvetegress.

  Lykke til med huden din, høres ut som om du har samme problemet som jeg har strevd med i årevis! :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.