fredag 18. mars 2011

Superbær med sjokoladetrekk!


I går fikk jeg en stor pose gojibær og en stor pose incabær, eller goldenberries som det også heter, fra iHerb. Jeg elsker disse bærene! Dette har jeg skrevet om de tidligere:

Gojibær
er jo som kjent en superbær, og er en av de matvarene med høyest innhold av antioksidanter. De er også stappfulle av C-vitaminer, B-vitaminer, E-vitaminer, jern, betakaroten, aminosyrer og mineraler. Gojibær kan bl.a være bra for å styrke fordøyelsen og for å styrke blodsirkulasjonen. Det er godt mot stress, bedrer immunforsvaret og gir styrke og energi. Blant annet! Gojibær er mye brukt i Kina, Mongolia og Tibet, og mange av de som har gojibær i dietten blir ofte ualminnelig gamle.

Incabær
Incabær/physalis er rik på bioflavonoider som er sterke antioksidanter og hjelper kroppen å beskytte mot sykdommer som virus, kreft og inflammasjon. Den inneholder fosfor, vitamin A, C, B1, B6, B12 samt noen mineraler. Til å være en frukt har physalis et høyt innhold av protein på hele 16 %. Physalis er også rik på pektin som regnes for et karbohydrat og er en sammensetning av en gruppe polysakkarider som er viktig for immunsystemet vårt.

Om du ønsker å lese mer om incabær har Anette akkurat skrevet et bra innlegg om de her. Disse bærene smaker nydelig godt og surt! Jeg synes ofte at tørkede bær blir altfor søte, så disse er midt i blinken for meg. Jeg kan også nevne at jeg tidligere har kjøpt gojibær som ikke har vært økologiske, men etter å fått tips om at gojibær ofte blir sprøytet unødvendig mye, har jeg gått over til økologiske. Jeg lagde raw sjokolade og dyppet bærene i etterpå, det ble fantastisk godt! Mr. Joe elsket incabærene med sjokolade, og vi ble enig om at det var som "ordentlig" godteri! Veldig enkelt, man slenger det sammen i en fei. Mens jeg først var i gang lagde jeg granolabarer også, hvordan man gjør det, kan du lese her. Håper du får en fin fredag!


12 kommentarer:

 1. Nå ser det ut til at jeg må bestille mer incabær, hehe. Det er fantastisk i kombinasjon med sjokolade!

  SvarSlett
 2. Snadder! Elsker incabær, og jeg kan bare tenke meg til hvor fantastiske de må være med sjokolade utenpå. Mmm! Kos deg med disse og god helg!
  Nå erre konsert på meg. :)

  SvarSlett
 3. Ja, dette er skikkelig lørdagsgodteri! :) Jeg hade sjokolade på noen nøtter også, så dere kan tenke dere at en neve incabær, gojibær og nøtter med raw sjokolade var himmelsk!

  SvarSlett
 4. NAM! Bestillte en liten porsjon Incabær fra Gojiking i forrige uke, så venter spent på at de skal komme!

  SvarSlett
 5. mmm, ser så godt ut!!! Du er så inspirerende!! Jeg elsker bloggen din!! Du tar superfine bilder og:)
  Stor klem fra Tanja

  SvarSlett
 6. Nei nå må jeg få bestilt meg incabær! Høres så godt ut. Takk for inspirasjonen : )

  SvarSlett
 7. Kommer det nye oppdateringer her på bloggen snart eller? :-)

  SvarSlett
 8. du er savnet ;)

  SvarSlett
 9. Håper jeg kan få laget bær med sjokoladetrekk snart,mangler nå bare å få kjøpt ing til sjokoladen :) Håper også at du kommer med et nytt innlegg om ikke så allfor lenge,det er flere som savner deg ;)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.