torsdag 10. mars 2011

Grønne fingre?

Her om dagen dro jeg til Plantasjen for å handle inn det jeg trenger til drømmehagen min. Vel, om det blir en drømmehage, det får vi se. Jeg blir fornøyd om det dukker opp noe av jorden overhodet, siden jeg er helt ny på dette! jeg kjøpte inn frø, jord og små kasser å spire de i. Jeg valgte frø som skal være forholdsvis enkle å få til, så får heller hagen utvikle seg litt med mitt kunskapsnivå! Jeg kjøpte inn timian, basilikum og gressløk som skal såes inne nå, og gulrot som skal såes ute nærmere sommeren. Jeg merket at Plantasjen virkelig hadde lagt opp til at jeg skulle få lyst til å bruke alle pengene mine på det perfekte hageutstyret, men jeg greide å gå ut igjen med det aller mest nødvendige. Avogtil kan man blir litt overivrig når man begynner med noe nytt, og jeg var veldig bestemt på å begynne i det små, og heller spe på med utstyr og nye vekster etterhvert. Men gjett om jeg kommer til å bli glad når jeg greier å gro min egen basilikum! Det er den jeg har sådd mest av, siden vi bruker det mye i matlagingen. Nå står de i vinduskarmen, og jeg lurer på hvor lang tid det tar før det kommer en spire! Har du prøvd å gro en av disse sortene?

8 kommentarer:

 1. Så gøy, lykke til :-) Mamma har gressløk i et lite urtebed i hagen, og jeg lurer på om ikke vi har timian også. Basilikum vil vi prøve oss på i år, siden det går mye av det her også. Fersk vare er så uendelig mye bedre enn krydder på glass! Av andre urter har vi en type mynte (sprer seg som bare det, har masse), oregano og en hel del mer som jeg ikke kommer på akkurat nå.

  SvarSlett
 2. Jeg hadde friske urter i vinduskarmen min i fjor, men ble fullt av blomsterfluer.

  sv: Og det er så rart syns jeg, at det å være fornøyd med seg selv, som i bunn og grunn burde være en selvfølge - at det er så vanskelig! Eneste måten å bryte ut av destruktive tankemønstre på er å bevisst bryte dem. Tunge tanker er som troll, de sprekker og forsvinner når de får lys (kjærlighet + gode ord og tanker) på seg. Kjærlighet er motgiften! :-)

  SvarSlett
 3. Nei, har aldri prøvd...Men vurderer det når vi har flyttet inn i denne fine solfylte leiligheten... ;)

  SvarSlett
 4. Kjempekjekt å få noe til å spire!

  SvarSlett
 5. Gleder meg til hudkremene dine kommer. Kanskje jeg får kjøpe av deg? Lykke til videre med bloggen! Superfint!

  SvarSlett
 6. Ida: så heldig dere er som har hage, da er det bare å slå seg løs. Jeg har bare balkong, men jeg skal utnytte den til fulle!

  Silje: Æsj, det er sånne ting som fluer eller mugg jeg er redd for! Da kommer jeg nemmelig til kort :)

  Inger: Ja, jeg håper at du vil kjøpe, og at du blir kjempefornøyd...! :) Så kjekt at du liker bloggen min :)

  SvarSlett
 7. Høres fint ut med urter i hagen. Husk at Basilikum må stå lunt. Min trivdes ikke hos meg, men så var ikke sommeren noe særlig å skryte av i fjor. Jeg skal prøve igjen i år. Lykke til med produksjonen.

  SvarSlett
 8. Så koselig å så frø!! Du er virkelig et stort forbilde for meg, blir seriøst helt svimmel av å lese alt det spennende du driver med!!Keep up the good work:) /Tanja

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.