søndag 19. desember 2010

Kokosmakroner med rå kakao


Dette blir nok det nærmeste jeg kommer småkaker til jul! Hos
Sanabona.no fant jeg denne oppskriften på kokosmakroner med rå kakao. Jeg fulgte oppskriften, bortsett fra at jeg erstattet agavenektar med yaconsirup. Jeg synes yaconsirup smaker bedre, og den har langt lavere GI enn agavenektar. Disse makronene skal egentlig stå i en dehydrator i 12 timer, men det har jeg desverre ikke. I oppskriften sto det at man alternativt kan la makronene stå i kjøleskapet og bli stive der. Da blir de litt mykere, men fortsatt veldig gode! Jeg har tidligere brukt lav varme på komfyren istedet for dehydrator, med åpen dør har det gått helt fint. Men siden disse makronene inneholder kokosfett begynte de å smelte nesten med en gang jeg satte de i komfyren. Kokosfett blir som kjent flytende ved kroppstemperatur, så jeg vet ikke hvordan dette fungerer i en dehydrator? Jeg tok de iallefall raskt ut av ovnen og satte de i kjøleskapet istedet. Jeg kommer til å lage en større porsjon som skal bli med oss på juleferie, for dette var kjempeenkelt å lage!

2 kommentarer:

  1. Jeg lagde også kokosmakroner i går. Prøvde en runde med sukrin og en runde med palmesukker. Resultatene ble ikke så veldig pene å se på, men de med palmesukker ble veldig gode selv om de ble litt vel myke :)

    Kjempefin blogg du har forresten :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk! :) Fin blogg du har også! Kokosmakronene mine er allerede borte, må nok lage en ladning til ganske så fort! :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.