fredag 3. desember 2010

Boost for immunforsvaret!


Før var jeg mye syk, jeg hadde forkjølelse på og av nesten hele vinteren. Etter at jeg kuttet sukkeret fra kostholdet mitt blir jeg nesten aldri syk! Kombinert med at jeg spiser mye frukt/grønt, grove kornprodukter og en del supermat er jeg forbausende mye frisk!
Det beste tipset for å unngå vinterforkjølelsen er altså å unngå hvitt mel og sukker. Dette hører man sjelden om, men sukker er immunforsvarets verste fiende. Jeg fant en god artikkel hos Mat & Helse hvor de bl.a skriver om hvorfor dette er tilfelle:

"Hver høst kan vi lese i avisene hva vi skal gjøre for å unngå å bli forkjølet. Det gis mange gode råd, men de fleste konkluderer med at man bør la forkjølelsen gå sin gang. Uansett hva man gjør, tar det omtrent en uke før man er frisk igjen. Noe man aldri får høre, er imidlertid at et jevnt blodsukkernivå trolig er vårt beste forsvar mot infeksjoner. Forskere har funnet ut hvor mange mikroorganismer (bakterier, virus, osv.) hvite blodlegemer kan spise i løpet av ett minutt. Et amerikansk gjennomsnitt ligger på 14, men tallet kan falle med 70-80 prosent bare 15 minutter etter at man har spist 100 g sukker (tilsvarende en liter brus). Dette nivået holder seg i omkring to timer, dvs. at immunforsvaret hos et barn som spiser mye sukker, nærmest er lammet store deler av døgnet"

I dag kjenner jeg at jeg er litt småsår i halsen, så i dagene fremover kommer jeg til å være ekstra påpasselig med kostholdet. I dag skal jeg drikke masse varm gojite og lage meg en supersmoothie! Jeg har bestemt meg for at desember bare skal vies kos og ikke stress, så jeg er nesten ferdig med julegavene mine allerede. Bortsett fra å lage sunt snop, gjøre rent og pynte huset litt, har jeg har ingen andre planer. Jeg senker derfor kravene og skuldene, og nyter førjulstiden! :)

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.