torsdag 12. januar 2012

Kjernesunne sjokolademuffins!

Her kommer oppskriften på sjokolademuffins som jeg har lovet dere tidligere! De kan fortsatt bli litt søtere, men det kan man jo fint regulere fint selv ettersom hva man liker. Konsistensen er luftig og saftig, akkurat slik muffins skal være!

Kjernesunne sjokolademuffins
2 bananer
6 egg
2 dl nøttemelk eller rismelk
2 dl jyttemel
4 ss kokosmel
5 ss kakaopulver
1 ss lecitin
2 ss yaconsirup
2 ss lucumapulver
1 ts bakepulver
1 ts natron
en god dæsj kardemomme
en dæsj kanel

Bland først det våte, så det tørre. Stekes på 180 grader til de er gjennomstekte. kanskje 20 minutter? Jeg følger ikke klokken, men sjekker de med jevne mellomrom. Sist jeg lagde de prøvde jeg med blåbærfyll og det ble kjempegodt! Du lager bare favorittsyltetøyet ditt og legger en god dæsj i før steking. Du trenger selvsagt ikke å tilsette kakao, hva med bananmuffins med bringebærsyltetøy? Her er det uendelige muligheter. Kremen jeg pyntet med er kokoskrem med blåbærsylte og acaipulver, men neste gang vil jeg prøve sjokoladekrem!

Lurer du på hva jyttemel er? Her har jeg sakset litt fra Kinsarvik sin nettside:

"Jyttemel er en melblanding (råris, mais, bokhvete, betfiber og potetstivelse) som gir gode bakeresultater og smaker like godt som vanlig brød. Jyttemel er helt fritt for gluten, laktose og soya. Det er rikt på kostfiber av typen som hjelper å senke blodfettinnholdet. Det inneholder mindre fett enn vanlig mel, men mer kalium, kalsium og magnesium, i tillegg til fiber- og minnetalrikt. Inneholder bare naturlige mineraler og vitaminer."

Og gjett hvor jeg fikk inspirasjonen fra til disse muffinsene? Fra en pannekakeoppskrift! Jeg har laget disse pannekakene fra Food is my Religion tidligere, men jeg har gjort den litt om etterhvert. En dag puttet jeg litt av røren i en muffinsform, og gjett om jeg ble fornøyd med resultatet! Så om du har lyst på pannekaker så funker røren fint til det også! Men kanskje uten kakao...? Bon apetit!

9 kommentarer:

 1. De ser VELDIG GODE UT! Gleder meg til å prøve!

  SvarSlett
 2. Så artig at du har fått inspirasjon fra bananpannekakene "mine" :) De muffinsene ser forøvrig helt fantastiske ut! Må testes :)

  SvarSlett
 3. yums!! de må prøves ut i helgen, så knallgode ut :-) god helg!

  SvarSlett
 4. Så bra at de frister! Og som sagt; man kan godt ha i litt mer søtning enn hva jeg har brukt. Her er det bare å prøve seg frem og smake på røra! Men igjen; konsistensen er helt perfekt! Synes jeg da, iallefall :)

  SvarSlett
 5. Ohhh, ser kjempe digg ut! :-)

  SvarSlett
 6. Desse skal eg prøva! Men eg trur eg kjem til å byta ut nøttemjølk med kumjølk. Kvar har du kjøpt lucumapulver? Eg googla det, har aldri høyrt om det før. Interessant!

  SvarSlett
 7. Ragnhild: Lucumapulver kjøper jeg på iHerb. De selger det sikkert i Norge også, men da er det langt dyrere. Du trenger ikke bruke det i oppskriften, du kan bytte det ut med annen type søtning hvis du vil! Jeg tok bare det jeg hadde for hånden :) Men lucuma er sunt, og jeg anbefaler å bruke en sunn type søtning :)

  SvarSlett
 8. Mmm, så gode disse ser ut :-) Må prøves! Kanskje jeg skal prøve med den opprinnelige pannekakerøren min også, det hadde vært artig om det ble til fine muffins!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.