onsdag 4. januar 2012

Inspirasjon til det nye året!


Jeg har ikke nyttårsforsetter i år, rett og slett fordi jeg alltid har hatt for mange og urealistiske nyttårsforsetter hvert år. I år vil jeg bare fortsette livet mitt sånn som det har vært, for jeg synes livet mitt har begynt å bli ganske så bra! Samtidig synes jeg det er deilig med blanke ark i kalenderen, og jeg håper selvfølgelig at året bringer med seg både positive endringer og nye erfaringer!

Til jul ga jeg meg selv boken Beautyfood av Trine Berge og Sara Chacko. Gjett om jeg gledet meg til jul når jeg visste at denne lå under treet? Jeg anbefaler den på det varmeste, den er veldig inspirerende, og tar både for seg supermat, skjønnhetsrutiner og trening. (Jeg skal være den første til å innrømme at jeg aldri har hatt en treningsrutine...aldri. Og jeg kommer sikkert ikke til å få det i 2012 heller, kjenner jeg meg selv riktig.) Jeg har lyst til å trekke frem noen punkter som sto i boken, som jeg virkelig mener alle burde prøve å leve etter. Det handler rett og slett om å spise ekte råvarer og mat som er mat!


Ønsker du å spise mat som påvirker skjønnheten positivt er det smart å...

...begrense kaloriinntaket
...begrense inntaket av herdet og delvis herdet fett
...spise minst mulig ferdigmat og halvfabrikata
...spise masse hele korn og fiber
...spise rikelig med fisk og fet fisk spesilet
...drikke rikelig med vann
...spise mest mulig ferske råvarer, gjerne økologiske
...spise frisk frukt og grønnsaker som gir deg rikelig med antioksidanter, men gjerne begrense ...frukten og fylle på med grønnsaker når du tenker "5 om dagen"
...kutte ned sukkerforbruket
...kutte ned på bordsaltet
...spise nok gode næringsstoffer og mest mulig levende mat (mat som ikke er varmet opp over 40 grader)
...droppe mat som skjuler råvarene
...unngå tilsetningstoffer
...unngå sprøytemidler

Lettere sagt enn gjort kanskje, og dette er vel punkter alle kan bli bedre på. Men istedet for å føle at man ikke strekker til og ikke spiser sunt nok, synes jeg at alle skal være fornøyd, så lenge man prøver! Det nye året skal ikke handle om dårlig samvittighet, men om små skritt i riktig retning!♥

4 kommentarer:

 1. Jeg har denne boka, elsker den! :D

  SvarSlett
 2. Så fint innlegg! Nå fikk jeg også lyst å eie den boken! Synes ikke punktene var så veldig fremmede da. Jo mer jeg leser om kosthold, jo flere fellesnevnere er det. Her var det mange av dem :-)

  SvarSlett
 3. Så fint innlegg!! Kjenner meg igjenn i masse av det du skriver. Jeg er heller ikke noe fan av nyttårsforesetter, men skriver heller "Livsmål" eller "Ting jeg vil gjøre før jeg dør". Og der er det mye jeg kan glede meg til kan du tro!=)
  Det med den typsiske treningen har jeg aldri vært særlig fan av, jeg liker best gårturer og yoga!<3
  Hør hør for den siste setningen!<3

  SvarSlett
 4. Gladerebarn: Ja, det er det som er så bra, egentlig. De samme fellesnevnerene går igjen og igjen, og de er egentlig ganske så enkle :) Det er ikke noe hokus-pokus å spise sunt! :D
  Silje: Ja, mye finere med lister som "livsmål" eller mål for et prosjekt. Jeg er veldig glad i lister, så jeg kan kose meg skikkelig med å lage slike punkter. Sånn som vårkalenderen min :D

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.