torsdag 14. oktober 2010

Piff opp havregrøten med kokosolje


Havregrøt er veldig sunt, men kan fort bli ganske så kjedelig. Både smak og konsistens blir betraktelig bedre hvis du blander i en spiseskje med extra virgin kokosolje. Da får du en kremete konsistens og rundere smak. Anbefales!
I grøten min på bildet har jeg tilsatt gojibær, linfrø, solsikkefrø og nøtter. Det hele toppes med kanel.

Extra virgin kokosolje består av sunne fettsyrer, og er derfor bra som "indre smøring" i kroppen vår. Den gir varig energi, så man holder seg mett lengre, og man får et jevnt blodsukker. Oljen består også av stoffer som øker immunforsvaret; Laurinsyre er det samme som vi finner i morsmelk, og som forhindrer at spebarn blir syke. Kokosoljen kan du bruke til steking, på brødskiva, eller i hjemmelaget sjokolade!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.