lørdag 17. desember 2011

Raw sjokolade og sjokolademuffins!

Jeg har prøvd meg litt frem på muffinsfronten det siste året, og nå er jeg jammen inne på noe! Før har muffinsene jeg har bakt sett ganske stusselig ut, så jeg har alltid kamuflert de godt med bær eller annen type topping. I tillegg har de vært ganske tunge; skikkelig matmuffins. De har absolutt vært gode, men de har smakt ganske...sunt! Men NÅ er jeg inne på noe bra. Disse sjokolademuffinsene ble luftige, saftige, og de ser skikkelig bra ut også! Oppskriften er ikke helt klar for å deles ennå; den trenger å bli litt søtere først. Men det er ikke lenge til jeg skal prøve igjen, og da håper jeg at oppskriften er klar til å deles!

I julen skal jeg kose meg med masse sjokolade fra the Raw Chocolate Shop. Utfordringen blir å vente helt til helgen med å smake! Vi snek oss til å spise en av sjokoladene i går; raspberry truffles. De var nydelige! Men det var bare to i esken jeg kjøpte, neste gang skal jeg bestille en større boks! Har du noen favoritter fra the Raw Chocolate shop?

Må også nevne at jeg har vunnet en give away hos Supermat for barn! Premien er et kurs i Raw Food i regi av Lars Grini som er daglig leder for Helt Rå; Norges første raw food kafé. Gjett om jeg gleder meg!♥

14 kommentarer:

 1. Jeg ser du har kjøpt deg chocolate covered goji berries...de er så sinnsykt gode og ikke minst avhengighetsskapende!=D Synes de med Mulberries er enda bedre!=D Kos deg=)

  SvarSlett
 2. Her var det mye godt! Gleder meg til muffinsoppskrift. Jeg har i grunnen ikke smakt så mye ferdig laget rå sjokolade, og det jeg har smakt syns jeg har vært litt tamt på smak i forholdt til hjemmelaget. Men kanskje jeg skulle kjøpt inn noe til jula. Hva er best/ hva liker du best?

  SvarSlett
 3. Ser fantastisk god ut! Gleder meg til oppskriften kommer ;-D

  SvarSlett
 4. Den med bringebær er fantastisk god!

  SvarSlett
 5. Silje: Ja, de gojibærene har jeg spist før, de er nyyydelige! Greide ikke stoppe før posen var tom! :D

  Marianne: Skal si hvilke jeg likte best når jula er over ;)

  Siljesreise: Ja, skikkelig nedtur at det bare var to i boksen! Spiste en hver og dett var dett...Mye vil ha mer :)

  SvarSlett
 6. Sunne muffins er en utfordring så del den gjerne når du kommer i mål:o)

  SvarSlett
 7. Jeg gleder meg til oppskriften. Har ikke eksperimentert så mye på den sunne kakefronten enda, så da passer det bra med en knall start :-)

  SvarSlett
 8. Nå har jeg laget de igjen, og de ble kjempegode! Fikk glasur og greier. Oppskrift skal komme rett over nyttår, gled dere!:)

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye med å vinne et kurs, det blir sikkert kjempespennende! Det hadde vært morsomt om du fikk tatt bilder og fortalt litt når den tid kommer :-)

  SvarSlett
 10. Det så veldig, veldig godt ut. Du tar forøvrig fine bilder. Kan man få tak i disse ingrediensene andre steder enn på nettet? Jeg tenker sjokolade, gojibær og slikt. (Sistnevnte har jeg funnet til god pris i butikk, men ikke med sjokolade på!)
  Og! Jeg er veldig ny til alt dette her, og skal nok ikke omjustere kostholdet helt til Raw Food eller noe,(vil med det første fokusere på økolivsstil) men hva er hovedforskjellen og fordelene ved denne typen sjokolade kontra annen "vanlig" sjokolade?

  SvarSlett
 11. Lu: Gojibær med sjokolade får du i norge også, se på Helios eller Røtter! :)
  Fordelen med rå sjokolade er at den er stappfull av næring og antioksidanter. Alle disse stoffene i sjokolade blir borte under behandlingen av "vanlig" sjokolade, og strengt tatt er det vel ikke så mye kakao igjen heller i vanlig butikksjokolade. Det er heller ikke massevis av sukker i rå sjokolade, noe som er skadelig for både kroppen og humøret. med rå sjokolade får du derfor det gode fra kakaoen, pluss at det smaker skikkelig digg! ♥ Lykke til på reisen mot et sunnere liv, og man trenger slettes ikke bli ekstrem i en eller annen retning for å leve sunt. Så lenge man fokuserer på rene, økologiske råvarer er man på god vei :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.