tirsdag 6. desember 2011

Humanitære gaver og hjemmelaget kirsebærkonfekt


Hos Unicef kan du kjøpe humanitære gaver innenfor mange kategorier. Noen eksempler er helse, utdanning og nødhjelp. Det finnes gaver i alle priskategorier, så det er lett å finne noe som passer lommeboken din. En perfekt julegaveidé til de som har alt, og som heller ønsker å hjelpe til der det trengs i verden. Johan har bursdag i dag, og han har fått 10 kg melkepulver som skal mette de aller minste som trenger næring i sultrammede deler av verden. Her er det som står på Unicef sine sider om gaven:

"UNICEF har utviklet en ekstra næringsrik melk for å behandle undernærte barn. Dette er for de aller svakeste barna i den første fasen. Den terapeutiske melken inneholder vegetabilsk fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. En pakke melkepulver er på 456 gr gir litt over to liter høyenergimelk."

Ideen fikk jeg inne på nettsidene til Grønn hverdag, hvor de har en liste over forskjellige organisasjoner som tilbyr symbolske gaver. Listen er lang, så det er mulig å finne noe innenfor de fleste humanitære saker. Et lurt julegavetips? Johan ble iallefall så glad at han ble våt i øynene, men så er han lettrørt også da:)

I tillegg fikk han hjemmelaget sjokolade. For en uke siden fikk jeg en gave fra iHerb som takk for at jeg har blogget om de. Et av produktene jeg fikk var Dried Cherries, som har de samme egenskapene som Tart Cherry. Dette er altså tørkede surkirsebær med eplejuice. De smaker helt nydelig! Her om dagen foreslo Johan at jeg kunne putte de i raw sjokolade, og det har jeg altså gjort. De sure bærene smakte veldig godt sammen med den mørke sjokoladen, og i tillegg hadde jeg gojibær, vaniljepulver og kanel i. Nam! Veldig enkelt og veldig godt!

5 kommentarer:

 1. Slike gaver er utrolig fine!=) Jeg husker når det var så populært å gi en geit i julegave...lurer på om de fortsatt gjør det=)

  SvarSlett
 2. Jeg tror de geitene fortsatt finnes, de ble jo veldig populære! En av gavene jeg likte godt hos Unicef var en sykkel, men den var ganske dyr...

  SvarSlett
 3. Så fine gaver :-) Jeg skal bli flinkere til å komme på at man kan gi symbolske gaver før jeg har kjøpt noe annet!

  SvarSlett
 4. Jeg bruker også disse i rå sjokolade, smaker nydelig :)

  SvarSlett
 5. Hege: Jeg ser at samme merke har andre typer tørkede bær også, tror jeg skal prøve de i sjokolade en gang også. F.eks blåbær! :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.