fredag 29. april 2011

Tips om supermat under graviditeten


Før jeg ble gravid tok jeg supermat hver dag; jeg varierte på de grønne pulverene, men rett før spiren satt inntok jeg daglig hvetegress, maca, Aloe Vera x 40 og Udo's choice olje. I tillegg spiste jeg supermat som kommer i form av frø, kakao, kokosolje, bær etc. Når jeg oppdaget av jeg var gravid ble jeg veldig usikker på hva jeg kunne fortsette å ta, og å lete etter info om dette på nett er veldig vanskelig. Det finnes et utall forskjellige meninger der ute, og det er forskjellige råd fra nettside til nettside. Derfor sendte jeg en epost til Supernature og spurte de om konkrete råd. Her er det fine svaret jeg fikk fra Karianne Lund, og som jeg har fått lov til å publisere på bloggen!

"Det er som du vet viktig at du får i deg nok næring under svangerskap og ved amming. Gode rene fettsyrer, vitaminer, mineraler og essensielle næringsstoffer som kroppen klarer å ta opp, og som hjelper cellene dine med optimal regenerering er nå enda viktigere
.

Når det gjelder supermat kan du spise det meste, og vi anbefaler særlig Amanprana-oljene, Pure Planet Aktivated Barley, Rice Bran Solubles, Amla C Plus, og Supernature Pure Lecithin
.

Mindre doser av Purley Greens vil også kunne være veldig heldig, i tillegg til den øvrige supermaten som gir kroppen din godt med tilgang på viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Også Supernature Oxygen Supreme tilfører kroppen mer av det viktige oksygenet, som hemmer sopp, parasitter og sykdomsfremmende mikroorganismer, og sørger for et gunstigere miljø når cellene regenereres.

NB! Vi sier generelt at man under graviditet skal være forsiktig med produkter som gir kraftig rens, som for eksempel alger. Så her bør du være oppmerksom både på produktene og doseringen. Også Greens of Kamut og Ionic Elements kan ha en sterkt rensende effekt, og vi anbefaler at du følger nøye med hvis du ønsker å bruke litt av dette.

Hvis kroppen er tilvendt supermat, og alger og hvetegress spesielt, vil det allikevel antakeligvis gå fint å bruke særlig Pure Planet Spirulina og Purely Greens, men viktig at du da går ned i dosering og kjenner godt etter før du evt. trapper opp igjen. Pure Planet Aloe Vera 40X kan også virke sammentrekkende på livmoren, derfor anbefales det forsiktighet ved bruk av denne.

Det viser seg også at Pure Planet Chlorella-algen er særlig gunstig for ammende. Grunnen er måten chlorella-algen renser kroppen på, der avfallstoffene skilles ut gjennom fordøyelsessystemet fremfor lymfen. Allikevel skal du være svært oppmerksom på hvordan kroppen og barnet reagerer når du spiser supermat. Dette er kraftige saker, og det er alltid viktig å lytte til kroppen – og da særlig under graviditet og amming.

Det er også viktig, å legge merke til hva som skjer i de ulike fasene, for å endre dosering og "kjenne etter på nytt". Hva gravide og ammende for øvrig trenger ut ifra sin livssituasjon og sitt aktivitetsnivå er både veldig individuelt og vil også endre seg i faser."

Så chlorellaen får vente til babyen kommer ut! Jeg har heller ikke fortsatt med hvetegresspulveret, så i de siste månedene har det ikke blitt noe grønt pulver på meg. Jeg tenker å innføre små mengder Purely Greens etterhvert, siden det er det de anbefaler. Maca har jeg ikke fortsatt med ene og alene fordi jeg har blitt kvalm bare ved tanken. Men det har jeg tenkt å begynne med igjen nå, da det både gir masse energi og er heldig for livmoren. Jeg stoler på alle de søramerikanske damene som har tatt maca i tusenvis av år for fruktbarhet og sunne svangerskap! (Jeg ble gravid 10 dager etter at jeg begynte med macapulver, men det kan godt være tilfeldig!) Jeg synes det er synd at jeg ikke har kunnet fortsette med Aloe Vera x 40, men siden det kan virke sammentrekkende på livmoren har jeg holdt meg langt unna. Nå bruker jeg den i ansiktet for å roe ned uren hud, og det funker kjempebra!

Det har rett og slett blitt lite supermat på meg de siste månedene, men nå har jeg tenkt å få det inn i kostholdet igjen, da jeg ikke er så kvalm lengre. Har du noen erfaring med hvordan kroppen din har reagert på supermat under en graviditet?
I morgen reiser jeg en tur til London, så det blir bloggefri noen dager. Jeg gleder meg til å se hva de har på helsekosten i England, og få ny inspirasjon! Ha en fin helg!

6 kommentarer:

 1. Bra innlegg!! Er selv gravid (8 uker igjen..) og har tatt bittelitt kamut hvetegress (0,25 ts) et par ganger i uka. Har ikke merket noen bivirkninger, men har ikke tenkt å øke dosen på en god stund.

  Skjønner jeg må skaffe meg chlorella! :)

  SvarSlett
 2. Supert innlegg :-)

  Jeg mener at kokosolje også er veldig bra (det er alltid bra! Hehe), men det gjelder kanskje spesielt ift. amming med tanke på det høye innholdet av laurinsyre som gjør morsmelken enda bedre :-)

  Kos deg i London, det er sikkert utrolig fin stemining der i helgen :-)

  SvarSlett
 3. Jeg tenker at du har et godt grunnlag siden du har et sunt kosthold til vanlig, selv om du nå har en kropp som krever andre ting. Og det er bare for en periode.

  SvarSlett
 4. Veldig veldig bra innlegg! Jeg tok et type grønt pulver (super-greens fra innerlight) under graviditeten. Men kun en toppet ts til en liter vann. Ellers hadde jeg ikke begynt med så mye supermat enda på det tidspunktet. Men passet på å få i meg gode oljer (blant annet udo´s).

  Lykke til!

  SvarSlett
 5. hei du. kjempebra innlegg!
  Heisann!
  Jeg har nylig lest supermatboka som jeg kjøpte på helsekosten. Jeg ser detter som veldig interresant, spennende og ikke minst veldig lærerikt. Jeg har begynt og spise mye sunnere enn før og håper det hjelper på kroppen min.
  Jeg har i de siste åra slitt med luft i magen som fører til kolikksmerter og løse avføringer. Også litt slapp og rar i kroppen til tider.
  Jeg har vært hos lege og fått bekreftet at ingenting var galt. Eneste var at jeg hadde mangel på B12 vitaminer, noe som ikke hadde noe med symptomene mine å gjøre?
  Men saken er her at jeg prøver og bli gravid og er litt usikker på hvordan detter er. Er det en dårlig kommunikasjon med og prøve og bli gravid og spise supermat?
  Jeg er klar over at man skal holde seg borte fra gress, alger og chlorella.

  SvarSlett
 6. Du kan ta så masse supermat du vil når du prøver å bli gravid. Jeg tok fast chlorella og hvetegress + maca av pulver, også spiste jeg masse supermat i kosten min. Jeg ble gravid 3. prøveperiode. Hadde akkurat begynt på maca, og det skal jo øke fruktbarheten :) Så det viktigste du kan gjøre er å bygge opp kroppen med masse sunne matvarer, så er det lettere å bli gravid. Da har kroppen et godt utgangspunkt for graviditeten også, spesielt siden man skal være litt forsiktig med supermat akkurat da. Lykke til!! :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.