mandag 23. januar 2012

Strekkmerker? Nei takk!

Når jeg ser hva dere lesere søker på før dere havner på bloggen min er det ofte strekkmerker som går igjen, og gjerne et søk om Weleda sine produkter. Så ta-da! Her kommer oppsummeringen av produktene jeg prøvde ut til ære for dere. Nå er det alltid uenighet om slike produkter hjelper mot strekkmerker eller ei, arv er også en avgjørende faktor her. Men det får bli opp til hver enkelt om de vil prøve å smøre seg i tillegg til å stole på naturen.

Jeg begynte å smøre meg daglig fra uke 12. Det var først da at magen begynte å vokse. Jeg har linket til de originale innleggene hvor jeg har presentert produktet. Først brukte jeg Mama Bee Belly Butter fra Burt's Bees, som var veldig fet og god. Et deilig produkt som jeg gjerne anbefaler, men etter å ha tømt boksen var jeg veldig kvalm av lukten. Det er ikke Burt's feil, det var mer det at produktet ble brukt sammen med en noe ubehagelig svangerskapskvalme...!

Så gikk jeg over til Weledas svangerskapsolje. Den var veldig god, og jeg likte at den kun inneholder mandelolje, jojobaolje, hvetekimolje, arnikaekstrakt og ekte eteriske oljer. Jo enklere, jo bedre! Men denne oljen er dyr, og skal man smøre seg minst en gang om dagen går det fort unna.

Etter denne brukte jeg bare min egen jojobaolje Sweet Mama. Som gravid skal man være veldig forsiktig med eteriske oljer, men Sweet mama inneholder kun mandarinolje. Den er en av de tryggeste oljene for gravide, og hjelper bla mot strekkmerker.

Innimellom alt dette har jeg også smurt meg med olivenolje, som jeg alltid har stående i dusjen. Den er ekstra fet og god, og jeg har smurt meg med den før jeg har tørket meg. Full av E-vitaminer er denne topp for å forhindre strekkmerker.

En annen ting som er viktig er å smøre seg fra innsiden. Ja, det hjelper ikke å tilføre masse fukt til huden om man er knusktørr på innsiden. Jeg har gjennom hele svangerskapet spist sunne oljer, og det kan merkes på huden. Jeg har skrevet et eget innlegg om amming og oljer, men mye av det samme gjelder under graviditet også.

Og fikk jeg strekkmerker? Ikke et eneste ett. og min mor fikk en god del, så det er ikke det at jeg er utstyrt med gode strekkmerke-gener. Nå skal det sies at jeg hadde en jevn vektøkning under svangerskapet, så huden fikk tid til å tøye seg. Om magen plutselig skyter fart kan det nok være lettere å få strekkmerker uansett. Men jeg liker å tro at all smøringen gjorde nytten. Om ikke annet så var det deilig med litt egenpleie under svangerskapet!

Jeg må jo også nevne at jeg brukte Weledas fødselsforberedende olje som skal forhindre revning i mellomkjøttet. Om jeg revnet? Ja, men iallefall ikke i mellomkjøttet! Jeg fikk en pitteliten revne der de ellers klipper, så det holdt med et par sting, og jeg har ikke merket noe til det i ettertid. Sånn sett var jeg veldig heldig!

Her hjemme er det fortsatt Texas. Tusen takk for alle kommentarer og tips, så får vi håpe at det løser seg snart ♥

10 kommentarer:

 1. Jeg smurte og smurte for alle penga. Helt sant, det ble dyrt!! Likevel ser magen ut som et verdenskart... menmen... Har i det minste en sunn og frisk gutt som smiler som en sol, så da får det vel bare være.

  Skal vel legges til at jeg la på meg 30 kg, og to måneder etter fødsel var de borte, så det var vel ekstremt mye vann tenker jeg.

  SvarSlett
 2. jeg var så ekstremt heldig at jeg klarte å sno meg unna strekkmerker uten å bruke en eneste ting - selv om magen blåste seg opp som en ballong begge gangene. Da jeg var 5 mnd på vei med tvillingene spurte folk meg om jeg var dagsventende...!
  Hvis det er noen trøst hadde tvillingene mine begge kolikk til de var 6 måneder, og så plutselig en dag var det stopp!

  SvarSlett
 3. Ja, det er mange faktorer som spiller inn, og alle kan få strekkmerker, uansett hvor mye man smører. Tror det har mye å si hvor fort magen vokser, og hvor mye den vokser :) Men ja; i det store og hele er ikke strekkmerker så viktig. Men det er deilig å prøve å forebygge da. Jeg synes iallefall det var digg med litt hjemmespa og smøring :)

  SvarSlett
 4. Jeg smurte meg ingenting ekstra og fikk ingen strekkmerker... Gode gener? ;) :P

  SvarSlett
 5. Hihi, er jeg den eneste som har smurt meg og IKKE fått strekkmerker? ;)

  SvarSlett
 6. Deilig p smøre seg i alle fall! Får så lyst på sånn som skriver ut bokstaver (jeg klarer altså ikke å komme på hva det heter...kjære vene) når jeg ser flaskene dine.

  De største våtposene mine er ganske kjedelig fra Planet Wise. Så har jeg noen litt mindre fra Ämerican Country Designs på Etsy (http://www.etsy.com/shop/americancountry?ref=ss_profile) Hun har større også. Husker ikke hva jeg betalte i porto. Jeg sendte melding om hva jeg ville ha, så laget hun en custom med norsk porto og la ut. Hun var ikke villig til å skrive ned portoen. Ellers er det flere som selger på Etsy, så det er bare å rote litt rundt.

  SvarSlett
 7. Tøybleiemamma: Det heter Dymomaskin! :) Clas Ohlsson selger den! Tusen takk for tips, hvorfor tenkte jeg ikke på Etsy...? Der var det masse fint, så det er bare å velge og vrake i fine mønstre!

  SvarSlett
 8. Apropos hudpleie - jeg lurte på om jeg kunne spørre hvor du kjøper beholderne du bruker til å oppbevare oljene og salvene dine i?

  SvarSlett
  Svar
  1. De er kjøpt på www.myrra.no. De er veldig fine! :)

   Slett
  2. Takk for svar! Ja, jeg likte dem også godt :)

   Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.