onsdag 25. januar 2012

Lag miljøvennlige honninglys

Det beste alternativet for levende lys er honninglys, det skiller ikke ut klimagasser og er best både for miljøet og helsen. De fleste "stearinlys" er laget av parafin og ikke ekte stearin, men heller ikke ekte stearinlys får tommelen opp fra Grønn Hverdag. Stearin er stort sett laget av palmeolje, og palmeoljedyrking er som kjent en viktig årsak til nedhogging av regnskogen. I tillegg slipper også stearinlys ut kjemikalier og partikler i innemiljøet. Honninglys er et rent produkt som ikke skader inneklimaet!

Skal man kun bruke honninglys kan det fort bli dyrt i lengden, men kanskje man kan bruke honninglys i de rommene man oppholder seg mest? Vi har en liten leilighet, og døren står ofte åpen inn til soverommet. Nå når lille Edvard også bor her synes vi det er tryggest å brenne honninglys med tanke på innemiljøet. Det billigste blir å kjøpe egne voksplater samt veke og rulle sine egne lys. Det er veldig kjapt og enkelt å lage, og kanskje man kan gi bort noen i gave?

Jeg har bestemt meg for kun å gi bort hjemmelagde gaver i år, jeg synes det er så mye kjekkere å gi bort! I tillegg kan det være mer miljøvennlig også. Det kommer sikkert til å bli gitt bort noen honninglys i år!

10 kommentarer:

 1. Men med en mor som er litt over gjennomsnittet bevisst på bruken palmeolje, er honninglys flittig i bruk her hjemme :-) Og jeg er enig, hjemmelagde gaver er best!

  SvarSlett
 2. Har noen plater bivoks liggende, men må bare få tak i veker før det blir lysproduksjon. Gleder meg! Et stort pluss med honninglys er jo at de lukter så godt!

  SvarSlett
 3. Åå, dette med palmeolje og skadelig innklima var jeg ikke klar over, så tusen takk for at du informerer!=) Jeg skal definitivt prøve å lage mine egne lys, morsomt DIY-prosjekt!;D

  SvarSlett
 4. Så smart da, de lukter sikkert godt og? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det lukter faktisk ikke så mye av de som jeg håpet! Jeg trodde det skulle dufte honning i hele huset, men det gjør det altså ikke. Men de lukter godt hvis du stikker nesa borti de da :)

   Slett
 5. Veldig bra jeg ble minnet på honninglys igjen - vi lagde jo det på 80-tallet :)Det er jo koselig med lys, men vi vil jo ikke ødelegge verken innemiljø eller regnskog! Takk for påminningen :)

  SvarSlett
 6. Så fine lys!! Takk for informativt innlegg. Visste ikke at palmeolje og stearinlys hadde noe med hverandre å gjøre...

  SvarSlett
 7. Så bra at så mange ble inspirert, og fikk ny kunnskap om at stearinlys er miljøskadelig! :D Takk for fine kommentarer :)

  SvarSlett
 8. Så fine :-) Vet du hvor man får kjøpt sånne, ferdig laget? :) Blir glad om du svarer på min blogg. www.verogehse.blogg.no

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.