torsdag 19. januar 2012

Søt sjokolade og slitsomme dager

Her kommer en oppskrift på en deilig sjokolade! Eller snarere et tips til hva du kan blande i sjokoladen din for å gjøre den søt, syrlig og for å gi den deilige seige biter. Du tar rett og slett og hakker opp tørkede gojibær, incabær og surkirsebær og blander det i sjokoladerøren sammen med kakaonibs. Enkelt og veldig, veldig godt. Du kan selvfølgelig røre inn andre typer bær også hvis du liker det, eller kanskje nøtter? Jeg drysser over litt kokosmasse også, eller hva med å drysse over litt kakaopulver? Disse bærene gjør raw sjokolade enda mer næringsrik, da alle bærene er spekket med antioksidanter. Gojibær balanserer i tillegg blodsukkeret og har en positiv effekt på fordøyelsessystemet. Det virker også foryngende på huden. Incabær hindrer betennelse i kroppen og er den eneste kjente plantekilden til vitamin B12. Surkirsebær reduserer også betennelse i kroppen og det hevdes at bæret virker positivt i kreftbehandling. Det fremmer også god søvn. Og ikke minst; det smaker veldig, veldig godt!

Det blir litt lite blogging om dagen, da vi er inne i en litt krevende periode her hjemme. Den siste uken har Lille Edvard sovet kun kortere strekk på dagen, og han gråter også en god del. Det blir en del bæring frem og tilbake på stuegulvet! Heldigvis har vi bæresele som gjør det litt lettere. Men alt i alt er det ganske intenst når babyen gråter, og man vet ikke hva man skal gjøre for å stoppe det! Nå skal jeg kutte ut et par matvarer fra kosten, og se om det kan hjelpe. Desverre så er det slik at de små kan reagerer hvis mor spiser både nøtter og visse typer frukt, disse tingene som jeg er så glad i, og som jeg har spist ekstra mye av denne uken. Forhåpentligvis så roer det seg snart, det går så mye i faser med disse små. Sist uke sov han godt og var rolig og tilfreds, så jeg krysser fingrene for at det snart snur igjen!

12 kommentarer:

  1. søren, nå ble jeg sjokkosugen;)

    SvarSlett
  2. Hjemmelaget sjokolade er det beste! Jeg likte veldig godt formen på denne sjokoladen=) Ja, det skal ikke være enkelt. Det går i berg-og-dal-bane som så mange andre ting her i livet!=)

    SvarSlett
  3. Dette høres for godt ut til å være sant! Tenk at det fins sånne herligheter! Nam!

    SvarSlett
  4. M-m-m, nå fikk jeg lyst på sjokolade! Og både gojibær, incabær og surkirsebær smaker helt fantastisk, både i seg selv og i sjokolade. Og kakaonibs også. Åååh, himmel, for noen fristende bilder! :D

    SvarSlett
  5. Takk! Så bra at sjokoladen frister! De er laget i muffinsformer, derav den fine formen :) Sunt, godt og enda mere godt!

    SvarSlett
  6. oj, kom til å tenke på et lite tips, bytt i råkakao med karob ett par dager og se om minsten reagerer mindre på det. Noen bebiser tåler ikke kakaobønnen- via mor.....så kan du sende disse herlighetene til meg ;-)

    SvarSlett
  7. Yumyum! Jeg er sjokoman! :D
    Lykke til med lillemann, jeg vet selv at det kan være ganske fortvilende med en liten som tilsynelatende er utrøstelig.. Er selv mor til to kolikkbarn. Tørsten er at selv om det er slitsomt når det står på, så går det over! God helg til deg!

    SvarSlett
  8. Tusen takk for tips og støtte! :) Ja, trøsten er at det går over. En liten trøst akkurat nå, men det er vel som med fødselen; man glemmer fort hvor ille det var :D

    SvarSlett
  9. Mmm, incabær er utrolig godt. Surkirsebærene ser ikke så dumme ut de heller! Krysser fingrene for deg, det kan ikke være lett å passe på en liten en som ikke selv kan si hva som er galt.

    SvarSlett
  10. Ida: Ja, du må lage denne sjokoladen, den er så deilig! Og takk for at du krysser fingre :)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.