fredag 18. mars 2011

Superbær med sjokoladetrekk!


I går fikk jeg en stor pose gojibær og en stor pose incabær, eller goldenberries som det også heter, fra iHerb. Jeg elsker disse bærene! Dette har jeg skrevet om de tidligere:

Gojibær
er jo som kjent en superbær, og er en av de matvarene med høyest innhold av antioksidanter. De er også stappfulle av C-vitaminer, B-vitaminer, E-vitaminer, jern, betakaroten, aminosyrer og mineraler. Gojibær kan bl.a være bra for å styrke fordøyelsen og for å styrke blodsirkulasjonen. Det er godt mot stress, bedrer immunforsvaret og gir styrke og energi. Blant annet! Gojibær er mye brukt i Kina, Mongolia og Tibet, og mange av de som har gojibær i dietten blir ofte ualminnelig gamle.

Incabær
Incabær/physalis er rik på bioflavonoider som er sterke antioksidanter og hjelper kroppen å beskytte mot sykdommer som virus, kreft og inflammasjon. Den inneholder fosfor, vitamin A, C, B1, B6, B12 samt noen mineraler. Til å være en frukt har physalis et høyt innhold av protein på hele 16 %. Physalis er også rik på pektin som regnes for et karbohydrat og er en sammensetning av en gruppe polysakkarider som er viktig for immunsystemet vårt.

Om du ønsker å lese mer om incabær har Anette akkurat skrevet et bra innlegg om de her. Disse bærene smaker nydelig godt og surt! Jeg synes ofte at tørkede bær blir altfor søte, så disse er midt i blinken for meg. Jeg kan også nevne at jeg tidligere har kjøpt gojibær som ikke har vært økologiske, men etter å fått tips om at gojibær ofte blir sprøytet unødvendig mye, har jeg gått over til økologiske. Jeg lagde raw sjokolade og dyppet bærene i etterpå, det ble fantastisk godt! Mr. Joe elsket incabærene med sjokolade, og vi ble enig om at det var som "ordentlig" godteri! Veldig enkelt, man slenger det sammen i en fei. Mens jeg først var i gang lagde jeg granolabarer også, hvordan man gjør det, kan du lese her. Håper du får en fin fredag!


torsdag 17. mars 2011

Økologisk popkorn og andre godsaker!




Det har vært så som så med energien og motivasjonen i det siste, derfor har det blitt litt lite blogging og heller en kosetur på Røtter på St.Hanshaugen. Jeg gikk der i en evighet og bare tittet på ting og drømte om alt jeg hadde lyst på! (Og noterte bak øret hva jeg skal bestille fra nettet, hihi!) Men jeg gikk selvfølgelig ikke tomhendt derfra. Jeg kjøpte chips av rotgrønnsaker (veldig god!), hel bokhvete (Jeg skal nemmelig lage Renée Voltaires bokhvetecruch!), økologiske buljongterninger, Pukka Relax-te og økologisk popkorn. Jeg har ikke laget popcorn på en evighet, og i vanlige butikker har jeg ikke funnet popkorn-korn, bare micropop. Gjett om jeg ble glad da jeg fant økologisk popkorn! Jeg poppet det i kokosolje og saltet det med himalayasalt. Nam! Dette skal jeg lage og ta med neste gang jeg skal på kino. Visste du forresten at kino-popkornet har masse E-stoffer? Jeg sjekket sist jeg var på kino, og listen over ingredienser var langt som et uvær. Man trenger vel ikke E-stoffer i popkorn?? Mitt popkorn har iallefall bare tre ingredienser og smaker kjempegodt :)

søndag 13. mars 2011

Ny forsyning fra iHerb!


På to dager kom det to nye pakker fra iHerb. Her er det som dukket opp i den første pakken:

Udo's choice olje
Inneholder de essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6, samt omega-9, balansert i det ideelle mengdeforholdet 2:1:1. Kun friske, økologiske råvarer benyttes i pressingen, som foregår ved lave temperaturer for å bevare den høye kvaliteten. Udo’s Choice inneholder en unik blanding av oljer fra kun vegetabilske kilder: lin-, solsikke- og sesamfrø. Dessuten tilsettes nattlysolje, havrekim- og havrekliolje, riskim- og riskliolje, soyalecitin, mellomlange triglyserider og i tillegg naturlig E-vitamin. Oljen smører ledd og hud, styrker hjertet og kretsløp, samt at den gir næring til hjernen og hormonproduserende kjertler. Jeg foretrekker denne oljen fremfor tran, delvis pga av at tranproduksjonen her i landet har fått slakt av mattilsynet for manglende hygjene. Udo's Choice kan taes med skje, eller du kan blande den sammen med juice eller smoothie, eller dryppe den over maten din. Den smaker minimalt, og kan derfor blandes med det meste. Har du prøvd Udo's Choice?

Jason Natural Ester-C, Super C face wash
Ren, økologisk og fri for stoffer som parabener, mineraloljer og petroleum, og den er heller ikke testet på dyr. Den virket bra når jeg leste om den, men jeg synes selv at denne var litt for sterk. Jeg fikk litt såpe-følelse, og jeg kjente meg litt tørr etterpå, selv om den påstår at den skal være mild for sensitiv hud. Jeg har normal hud, men jeg foretrekker mildere rensekremer som ikke skummer, så jeg kjøper nok ikke denne igjen.

Om du ønsker å bestille på iHerb, bruk rabattkoden min som er DAH887, så får du 5 dollar i rabatt på din første bestilling! Håper dere får en fin søndag, og jeg kan samtidig fortelle at det er massevis av spirer i vinduskarmen min allerede! Både timian og basilikum har dukket opp av jorden. Det var kjapt...!

torsdag 10. mars 2011

Grønne fingre?

Her om dagen dro jeg til Plantasjen for å handle inn det jeg trenger til drømmehagen min. Vel, om det blir en drømmehage, det får vi se. Jeg blir fornøyd om det dukker opp noe av jorden overhodet, siden jeg er helt ny på dette! jeg kjøpte inn frø, jord og små kasser å spire de i. Jeg valgte frø som skal være forholdsvis enkle å få til, så får heller hagen utvikle seg litt med mitt kunskapsnivå! Jeg kjøpte inn timian, basilikum og gressløk som skal såes inne nå, og gulrot som skal såes ute nærmere sommeren. Jeg merket at Plantasjen virkelig hadde lagt opp til at jeg skulle få lyst til å bruke alle pengene mine på det perfekte hageutstyret, men jeg greide å gå ut igjen med det aller mest nødvendige. Avogtil kan man blir litt overivrig når man begynner med noe nytt, og jeg var veldig bestemt på å begynne i det små, og heller spe på med utstyr og nye vekster etterhvert. Men gjett om jeg kommer til å bli glad når jeg greier å gro min egen basilikum! Det er den jeg har sådd mest av, siden vi bruker det mye i matlagingen. Nå står de i vinduskarmen, og jeg lurer på hvor lang tid det tar før det kommer en spire! Har du prøvd å gro en av disse sortene?

Hjemmelaget hudkrem!


Avogtil blir jeg imponert av meg selv. Og det er jo veldig deilig, da! Slik som i går, når jeg plutselig fikk for meg at jeg skulle lage hudkrem! Jeg lager jo kroppsoljer og ansiktsoljer, så hvorfor ikke hudkrem? Denne er fet og god, med kakaosmør og jojobaolje som basisingredienser. Den lukter deilig kakao, og den er fantastisk på hendene i den tørre vinterluften. I ansiktet smurte jeg den på de tørreste partiene, og huden ble straks myk og deilig. Jeg er i siste innspurt på nettbutikken min, hvor jeg skal selge hjemmelagde eteriske oljer. Kanskje kommer det hudkremer etterhvert også? I forbindelse med åpningen vil det være en Give Away her på bloggen, hvor du kan vinne en deilig eterisk olje med jojobaolje som base. Mange har vært nysgjerrig på jojobaoljen etter at jeg har skrevet en del om den, og dette kan være en god mulighet for en heldig vinner til å endelig få prøve den. Ha en fin dag!

onsdag 9. mars 2011

Super Berry Mix


I går unnet jeg meg en pose Super Berry Mix fra Soyou. Ikke billig, men avogtil er det lov å spandere på seg litt kos! Posen inneholder gojibær, incabær og mulberry/morbær, og jeg har bare smakt gojibær før. Incabær er sure, og skikkelig gode! Jeg har bestilt en pose fra iHerb, og gjett om jeg gleder meg til det kommer! Mulberry syntes jeg var litt for søtt, og det var selvfølgelig mest av de i posen, men incabærene smakte syrlig godteri. Denne miksen en skikkelig digg som snacks, men også som strø over müsli. Siden denne posen er knalldyr, er det mye billigere å bestille større kvanta fra nettet, og lage sin egen miks. Tenk deg denne miksen med kakaonibs og nøtter, blandet med kakaopulver? Nam! Informasjonen nedenfor om morbær og incabær er hentet fra soyou sin egen webside.

Gojibær
er jo som kjent en superbær, og er en av de matvarene med høyest innhold av antioksidanter. De er også stappfulle av C-vitaminer, B-vitaminer, E-vitaminer, jern, betakaroten, aminosyrer og mineraler. Gojibær kan bl.a være bra for å styrke fordøyelsen og for å styrke blodsirkulasjonen. Det er godt mot stress, bedrer immunforsvaret og gir styrke og energi. Blant annet! Gojibær er mye brukt i Kina, Mongolia og Tibet, og mange av de som har gojibær i dietten blir ofte ualminnelig gamle.


Mulberry/ morbær
Morbær inneholder mye C-vitamin, B-vitaminer, K-vitamin, jern, kalsium og andre næringsstoffer som proteiner, fiber, bioflavonoider, polyfenoler, med mer. Det kanskje mest interessante er et stoff som heter resveratrol som morbær er en rik kilde til. Resveratrol er sterkt antiinflammatorisk, antioksidant, immunstyrkende, og anti-aging, samt blir brukt i forbindelse med slanking og diabetes.

Incabær/physalis
Physalis kommer opprinnelig fra Peru. Spanske sjøfarere tok den med seg videre, og den dyrkes i dag over store deler av verden. Physalis ligner i uåpnet tilstand på prydveksten japansk lykt, men inne i den papirtynne membranen ligger det deilige, spiselige bæret og frister. Physalis er et oransjegult bær med glatt skall og fruktkjøttet har en saftig geleaktig konsistens med mange ørsmå hvite frø. Smaken er søtsyrlig og frisk med en snerpende ettersmak.
Physalis er rik på bioflavonoider som er sterke antioksidanter og hjelper kroppen å beskytte mot sykdommer som virus, kreft og inflammasjon. Den inneholder fosfor, vitamin A, C, B1, B6, B12 samt noen mineraler. Til å være en frukt har physalis et høyt innhold av protein på hele 16 %. Physalis er også rik på pektin som regnes for et karbohydrat og er en sammensetning av en gruppe polysakkarider som er viktig for immunsystemet vårt.

mandag 7. mars 2011

Anbefaling av økologisk volumpudder!


Det er altså Kevin Murphy sitt volumpudder Powder Puff som har revolusjonert håret mitt. Jeg har typisk nordisk hår som lett blir flatt, spesielt i bakhodet. Etter at jeg har tatt en liten dæsj av Powder Puff i håret, får det derimot straks mer volum, og det blir lettere å style. Da jeg ikke har prøvd denne typen produkt før, har jeg ingenting å sammenligne med, men jeg er uansett veldig fornøyd! Jeg kjøpte produktet hos Balanzera i Oslo, men det er nok flere salonger i Norge som fører merket.

Produktet er så økologisk som mulig, uten parabener og sulfater, og er ikke testet på dyr. Alle embalasjer er fremstilt av resirkulert matriale, og produktene blir fraktet ut i verden fra Australia med båt, for å spare miljøkostnadene. Her kan du se en video hvor Kevin Murphy snakker om merkets miljøprofil. Dette er skikkelig øko-luksus!

søndag 6. mars 2011

Søndagssjokolade og vår!


I dag skinner solen, og det er helt utrolig deilig! Vi tok bussen ut til Bygdøy og gikk tilbake til sentrum langs fjorden. For meg er januar og februar de tyngste månedene, og jeg strever alltid litt med motivasjonen og humøret på slutten. Det virker som om vinteren aldri skal ta slutt! Men så kommer mars med slike dager som dette, og våren er i gang! For å gjøre vårsøndagen fullkommen lagde jeg en kjapp chilisjokolade med hasselnøtter og kakaonibs. Enkelt og godt! Jeg har postet oppskriften på raw sjokolade før, men her kommer en liten oppfriskning. Om du ennå ikke har prøvd å lage din egen sjokolade, er det bare å hive seg i det! Det er nemmelig veldig godt og enkelt, for ikke å snakke om sunt!

Raw sjokolade

ca 4 ss kakaofett
1 ss extra virgin kokosolje
2,5 ss rått kakaopulver
2,5 ss carobpulver
1 ss yaconsirup
1 ss agavesirup

1 ts vaniljepulver

1 ts kanel


Smelt kakaofett og kokosoljen, og tilsett så de tørre ingrediensene. Pass på at alt holder seg under 41 grader, så du beholder alle næringsstoffene; det er nemmelig ikke få! Tilsett det du ønsker av ingredienser, slik som chili. (Bruk kun en liten dæsj chili, og her mener jeg ca 1/5 av en ts...) Du kan enten røre nøtter og tørkede bær inn i selve sjokolademassen, eller legge det nederst i formen, som jeg har gjort på disse.
Håper dere har hatt en fin vårsøndag også!

onsdag 2. mars 2011

Mine tips til en bedre hud


Jeg tror nesten det er mer normalt å ha litt hudproblemer, enn å ha prikkfri hud. Men når man først har problemer med det, tror man gjerne at "alle andre" har porselenshud, og at en selv er den eneste i verden som har 12 kviser på en gang. Sånn har iallefall jeg følt det. Jeg hadde ikke problemer med huden min i puberteten; hos meg kom problemene etter at jeg fylte 20. Jeg har hatt kviser av og på, og underjordiske "byller" (alle som har hatt det vet hva jeg snakker om...!) og jeg har prøvd ALT fra dyre produkter til antibiotika (!). Du kan lese mer om det her. Men nå ser det ut til at det faktisk har blitt bedre! Jeg kan ikke tro at det er sant, men nå har jeg hatt fin hud i flere måneder, og flere har kommentert det. Nå tør jeg å tro at det har kommet for å bli! Jeg får selvsagt en og annen liten kvise ennå, men det er slike små som alle får en gang i blant. Jeg får ikke 12 stk på en gang lengre, eller de store, vonde byllene. Dessuten har jeg fått en jevnere hudtone, og det bidrar til at jeg ser mye bedre og friskere ut. Her kommer noen tips som iallefall har hjulpet meg!

Spis supermat!
Min forandring kom ca en uke etter at jeg begynte å drikke chlorella hver morgen. Jeg hadde først gått gjennom et glass med Best of Greens, uten å merke stor forskjell. Men etter at jeg begynte å ta chlorella fast (og nå hvetegresspulver) er kvisene borte. Både chlorella og hvetegress har en sterkt rensende effekt på kroppen pga sitt høye innhold av klorofyll (...blant mange andre helsefremmende egenskaper!), og dette har igjen påvirket huden min positivt. I tillegg inneholder de en mengde vitaminer og mineraler som bygger opp kroppen; uren hud kan jo også komme av at man mangler essensielle stoffer som kroppen er avhengig av. I tillegg tar jeg jo en del annen supermat, men det var altså disse to som konkret forbedret huden min (...og sikkert mye annet på innsiden også, som jeg ikke kan se!).

Bruk så rene hudpleieprodukter som mulig.
Tidligere elsket jeg dyre hudpleieprodukter, og det har alltid vært det lille ekstra jeg har unnet meg. Dyre, sterke produkter med kjemikalier og parfyme. Både jeg og en venninne med hudproblemer ble anbefalt knalldyre Chanelprodukter på et parfymeri, og vi gnikket huden full uten å bli det spor bedre...Ikke så rart kanskje? Etterhvert gikk jeg over til mer naturlige produkter fri for parabener og kjemikalier, og begynte å se en viss forskjell. Jeg fikk fortsatt kviser, men huden var ikke like rød og irritert lengre. Jeg fikk tilslutt interesse for naturlige oljer, og prøvde jojobaolje på huden min. Det skal virke balanserende på alle hudtyper og virker i tillegg foryngende. Gjett om jeg er hekta! Du kan lese innlegget mitt om jojobaolje her. Jeg har fått en jevnere hudtone og mindre porer, i tillegg til en renere hud. Venninnene mine kommenterer det og lurer på hvilket produkt jeg bruker, og dette beviser at innen kosmetikk og ingredienser gjelder less is more! Kosmetikkhyllen min er ganske så strippet i forhold til før, men nå er iallefall huden min bedre...! Jeg kan jo også fortelle at i Danmark ble nettopp parabener forbudt i produkter beregnet på barn under tre år. Les mer om det her. Kjempebra!

Bruk mineralsminke
Her gjelder det det samme prinsippet om å unngå kjemikalier der man kan. Vanlig sminke kan tette igjen porene, og tilfører den en god blanding av rare kjemikalier vi ikke kan uttale navnet på (og langt mindre vite effekten av...). Vær klar over at siden mineralsminke ble stort, kaller flere og flere produsenter sminken sin for "mineralsminke", selv om produktet fortsatt inneholder en god del kjemikalier. De har lov til å kalle det mineralsminke så lenge det er mineraler i, og det er altså ikke ensbetydende med at det er tilsatt mindre kunstige kjemikalier. Mitt favorittprodukt er Everyday Minerals, som er veldig billig og kjempebra! Jeg kjenner flere som sverger til dette merket, etter først ha prøvd dyre mineralsminkemerker her i Norge. Everyday Minerals sine produkter består bare av en håndfull naturlige ingredienser, og er så rent som du kan få det. De tester heller ikke på dyr. På nettsiden deres kan du bestille en gratis prøvepakke for å teste fargene, du betaler kun for porto.

Spis rene matvarer
Mange hevder at det er en myte at sukker gir uren hud. Men sukker er virkelig ikke bra for huden, det kan vi bare stadfeste en gang for alle. Noen kan sikkert spise massevis av snop uten å få en eneste kvise, men om man er litt sensitiv for det, kan sukker være direkte utslagsgivende. Sukker forstyrrer nemmelig hormonbalansen, og man er avhengig av en noenlunde stabil hormonbalanse for å ha en OK hud. (Sukker øker adrenalinutskillelsen som igjen svekker binyrene og dette skaper hormonell ubalanse.) I tillegg stjeler sukker næringsstoffer fra kroppen, så man lettere får mangel på vitaminer og mineraler. Det er ikke bare raffinert sukker man bør kutte ut, men også raffinert hvetemel og transfett. Spis så rent som mulig, og dette gjelder ikke bare for å få bukt med kviser, men også generelle hudproblemer som f.eks visse typer eksem. Spis nok grove kornprodukter, frukt, grønt og sunne oljer. Om du ikke får en bedre hud, vil du iallefall få en bedre helse sånn generelt!

Alle er forskjellige, med ulike årsaker til uren hud. Jeg kan derfor ikke love at dette skal hjelpe deg, men for meg har det iallefall gjort nytten! Om du har noen gode tips som har hjulpet deg, blir jeg glad om du deler de! Det er spennende å høre andres erfaringer på et felt som jeg har strevd så mye med selv. Kanskje noen andre kan dra nytte av det også? :)