søndag 30. januar 2011

Frisk start på uka!


God mandag! Her
kommer oppskrifter på to juicer og en smoothie jeg laget forrige uke. Ananasjuicen ble helt fantastisk med ingefær, det er en kombinasjon jeg kommer til å gå for igjen! Anbefales! Jeg kjøper ikke vanlig juice lengre, da jeg heller vil få i meg dagens fruktsukker-dose gjennom frisk frukt og hjemmelaget juice. Jeg er veldig fornøyd med den byttehandelen, spesielt siden jeg er bortimot avhengig av fruktsalaten min til frokost! Bildene viser fra venstre: søndagssmoothie før den får seg en tur i blenderen, grønn frokostjuice og frisk ananasjuice.

Søndagssmoothie
1 banan

Frosne bjørnebær

2 kiwi

en neve linfrø
En dæsj vann

en skvett 40x aloe vera

en stor ss smeltet extra virgin kokosolje


Grønn frokostjuice

3 pærer

1 eple

2 kiwi

1/2 sitron

2 cm ingefær
to store never spinat

Frisk ananasjuice
1 Ananas

1/4 sitron

2 cm ingefær

Ananas:
Jeg tenkte å skrive litt om ananasen, da den plutselig har blitt en juicefavoritt! Ananas er en god vitamin C-kilde, og inneholder i tillegg kobber, mangan og B-vitaminet folat. Ananas er svært rikt på antioksidanter og inneholder bromelain, som stimulerer proteinfordøyelsen. Dette stoffet spalter ned proteiner i kjøtt, og letter dermed jobben for magen dersom du spiser kjøtt, fisk eller annen proteinrik mat.

Bromelain reduserer i tillegg betennelsesnivået i kroppen og forebygge bla. kreft. I gamle dager ble ananas brukt i direkte sårheling, og krigere i sydlige strøk la ananas direkte på såret og forbandt det med ananasbladene. Ikke bare er ananas betennelseshemmende, men det hjelper også blodet å koagulere.

Selv om du ikke skal ut i krigen, er det bare å fråtse i denne antioksidant-bomben. Den er utelukkende sunn, frisk og deilig i juice! Man finner størst konsentrasjon av bromelain i kjernen av ananasen, og denne får man i seg best gjennom juice, da den er litt for hard til å spise direkte.

Vel bekomme! Håper disse styrkedrikkene inspirer deg til å lage massevis av gode juicer og smoothier denne uka!

lørdag 29. januar 2011

Drømmehagen!

...Eller en HAGE blir det kanskje ikke, men noe skal iallefall gro på balkongen min til våren! Så bildene denne gangen er inspirasjon fra nettet, balkongen min ser ikke særlig spennende ut på denne tiden av året. Bildene er fra the Shelby, og viser ei som har en grønnsakshage på en takterasse i New York. Kult, ikke sant? Hun har bier og høner der også, men det blir litt for avansert for meg til å begynne med ;) Jeg har ingen erfaring med å gro noe som helst, så jeg spurte søsteren min om noen enkle tips. Her er det hun kom med:

- Tomat (spesielt cherry tomat), agurk og gulrot er enkle grønnsaker å starte med.
- Sitronmelisse og basilikum er de enkleste urtene å gro.
- Løk er morro å dyrke, men det kan være en idé å starte spiringen i et minidrivhus.

- Sitrusfrukt kan jeg vente med til jeg er mer erfaren!

Jeg gleder meg til å lære mer! Om noen har gode tips, bare kom med de. På Hageglede sin nettside selger de mange typer frø, jeg ser med en gang at jeg vil prøve meg på økologiske lilla gulrøtter (som er den opprinnelige gulrotfargen, tro det eller ei!). Jeg ser også at på Røtter på St. Hanshaugen selger de pakker med økologiske frø, så jeg tror jeg skal ta meg en tur dit og la meg inspirere. Jeg kjenner at jeg lett kan bli revet med her, så det er nok greit å begrense hagedriften til en 4-5 sorter i første omgang? En del planter må snart i jorden om de skal komme opp til våren, så det er ikke for tidlig å begynne planleggingen nå. Deilig å tenke på en solfylt sommerbalkong nå i januar!

torsdag 27. januar 2011

Løkens helsefordeler


Løk har en rekke helsegevinster, og det er i tillegg veldig godt! I løkfatet mitt på bildet er det purreløk, vårløk, sjalottløk og hvitløk. Hos merfrukt.no står dette å lese om løken:

"En innskrift på Kheopspyramiden i Egypt forteller at det gikk med store mengder løk, av alle typer, til arbeiderne. Løk skulle gi styrke og holde motet oppe under det tunge arbeidet med å få reist pyramiden. I det gamle Hellas fikk soldatene løk for å gi dem styrke og utholdenhet. Dessuten hyllet man løken som en kjærlighetsvekst og mente dertil at den var en god appetittvekker. Romerne tilla løken legende egenskaper, og anbefalte løk blant annet mot slangebitt og døvhet." Så det er bare å hive i seg løken! Her kommer litt informasjon om de forskjellige løktypene.

Purreløk: Inneholder vitamin B6, vitamin C, folat, magnesium, jern og fiber, og er spesielt gunstig for å stabilisere blodsukkeret. Det er i tillegg en god kilde til fiber, og er lettere å fordøye enn andre typer løk. Den har lett lakserende egenskaper, og er antiseptisk.

Vårløk: Inneholder en del av de samme vitaminene og mineralene som purreløk. Den senker blodtrykket og kolestrolet. Innen tradisjonell kinesisk medisin blir den brukt mot bihulebetennelse, trolig på grunn av kombinasjonen av C-vitamin og antibaktrielle egenskaper. Vårløk inneholder også et stoff som (på engelsk) heter quercitin. Dette stoffet blir bla. brukt for å bekjempe kreft.

Sjalottløk: Som de andre løksortene er den rik på C-vitamin, fiber, folat, kalsium og jern, og den er også en god kilde til proteiner. Den inneholder også det samme kreftforebyggende stoffet som vårløken, men i sjalottløken er forekomsten av dette stoffet seks ganger høyere. Den er spesielt gunstig mot magekreft og leverkreft. Den er antibakteriell, antiviral, anti-allergifremkallende og anti-inflammatorisk.

Hvitløk: Hvitløk er en av de sterkeste medisinplantene vi har, og har blitt brukt i tusenvis av år. Hvitløk dreper 23 typer bakterier, samt parasitter og virus, og er derfor et naturlig antibiotikum. Den er slimløsende og god mot forkjølelse og andre luftveisplager. Hvitløk inneholder bl.a vitamin A, B og C, og den stimulerer kroppen til å bli kvitt giftstoffer. Den stimulerer også blodsirkulasjonen og nervestystemet. Den kan forebygge kreft, og da spesielt magekreft, og den løfter humøret og har en mild beroligende effekt. I tillegg har jeg skrevet om hvitløken før, og hvordan den også kan brukes mot kviser.

Hva med løksuppe til middag?
:)

tirsdag 25. januar 2011

Styrkedrikker


Bilde 1:
Brenneslete er godt og sunt! Jeg har
skrevet om det før, da skrev jeg bl.a at brenneslen er en urt med kraftige blodrensende egenskaper. Den driver gifter ut av kroppen gjennom å løse opp slaggproduktene fra stoffskiftet, og samtidig stimulerer den nyrene til å øke urinutskillelsen. Tradisjonelt har nesle vært brukt som styrkemiddel om våren for å øke energien og næringsomsetningen, og forberede kroppen på en travel tid etter en vinter med inaktivitet.

Bilde 2: Kokosjuice med Aloe Vera x 40 og Chlorella. Kokosjuice har et høyt innhold av mineraler, vitaminer, sporstoffer og aminosyrer, og er isotonisk. Det betyr at drikken har den samme elektrolytt-balansen som vi har i vårt eget blod, og dette gjør at den er spesielt godt egnet til å rehydrere kroppen etter fysisk aktivitet, eller på varme dager. Aloe Vera x 40 er som tidligere nevnt et høykonsentrert Aloe Vera produkt, og bare et par dråper i vannet er nok for å få en helsegevinst. Det er bra for fordøyelsen, for å avgifte kroppen og det styrker immunforsvaret. Chlorella tilfører kroppen en mengde vitaminer og mineraler, og er spekket med klorofyll. Det hjelper kroppen å rense seg selv, og har noen av de samme egenskapene som Kamut Hvetegress, som jeg skrev om i går. Frisk start på dagen!


Bilde 3: En deilig juice, som er søt og syrlig på samme tid. Ananas er deilig i juice, og sammen med spinat, kiwi og eple blir det en frisk tørsteslukker! C-vitaminer fra kiwiene hjelper kroppen å ta opp jernet fra spinaten, så dette er en skikkelig skippern-juice!
1 ananas
2 kiwi
1 eple
1/2 agurk
en stor neve spinat

mandag 24. januar 2011

Kamut Hvetegress


I går fikk jeg en ny pakke fra iHerb. Den inneholdt Kamut Hvetegress og Jason tannkrem. Jeg har ikke prøvd Kamut Hvetegress tidligere, og siden jeg var tom for Best of Greens og Chlorella bestemte jeg meg for å prøve et nytt pulver. Jeg har vært så utrolig fornøyd med Chlorella, så jeg er spent på Hvetegresset! Informasjonen nedenfor har jeg funnet hos Urtesenteret
.

Kamut Hvetegress
Hvetegress er en stor naturlig kilde til næringsstoffer. Hvetegress inneholder klorofyll, og klorofyll har vist seg å produsere et ugunstig miljø for bakterievekst i kroppen og bistår dermed til å øke kroppens motstandskraft mot sykdom. Hvetegress regnes for å være en komplett matkilde i seg selv. En halvkilo fersk hvetegress tilsvarer den ernæringsmessige verdien til 10 kg valgfrie hagegrønnsaker. På grunn av høyt fiberinnhold er hvetegress vanskelig å fordøye for mennesker. Derfor bør hvetegress være flytende for at den skal fortæres på riktig måte.

Hvetegress er mye brukt i alternativ kreftbehandling. Å drikke ett glass hvetegresspulver daglig hjelper kroppen med å bygge opp røde blodlegemer som bærer oksygen til cellene. Ved å øke oksygenering av kroppen økes også utholdenheten under fysisk trening.

Hvetegress oppløser også arrene som dannes i lungene og i tillegg hjelper det med å vaske innsiden av kroppen, rense blodet og organer og motvirke syrer og giftstoffer i kroppen. Det hjelper også med forøkningen av enzymnivået i cellene våre, med fornyelse av kroppen og forbrenningen av næringsstoffene.

Dette næringsrike gresset inneholder totalt 17 aminosyrer. Kroppen bruker disse aminosyrene til blant annet bygning av muskelvev, reparerasjon av celler og produksjon av nytt blod. Hvetegress inneholder 92 av de 102 mineraler som finnes i jorden. Disse mineralene omfatter blant annet kalsium, fosfor, jern magnesium og kalium. Det er en rik naturlig kilde til vitamin A og C. Hvetegress har mer vitamin C enn appelsiner og dobbelt så mye vitamin A som gulrøtter. Det er usedvanlig rikt på vitamin E, K og B-kompleks. Det er også en naturlig kilde til laetrile (B-17).

Om du vil handle på iHerb kan du bruke rabattkoden
DAH887, og få 5 dollar i rabatt på din første bestilling. Da får jeg pittelitt rabatt også, og da blir jeg veldig glad :)

lørdag 22. januar 2011

Hjemmelaget energibar


Jeg prøvde meg på
egne granolabarer for en stund tilbake, men de ble bare sånn passe gode. Nå ga jeg det hele et nytt forsøk, og de ble helt perfekte! (om jeg får si det selv!) Her er fremgangsmåten:

Lille hvitløks energibar
-Lag hjemmelaget müsli
-Lag hjemmelaget sjokolade slik du liker den.
-Bland müsli godt sammen med sjokoladen, og her kan du røre inn massevis av godsaker. Jeg brukte gojibær og kakaonibs (det ser kanskje ikke ut som om jeg spiser noe annet her på bloggen?) og hell det i en brødform som du har kledd med bakepapir. Sett det i kjøleskapet.
-Når det har stivnet deles de opp i passende biter.

Perfekte som snack mellom måltider når du trenger ekstra energi, eller som "dessert" i matpakka. Neste gang skal jeg lage ekstra mye, for disse forsvant fort! Etter at jeg begynte å få skikkelig dreisen på sunt kosthold føler jeg at skillet mellom mat og "godteri" har blitt litt borte! Slik som fruktsalaten min. Den er som regel frokost, men tar jeg på kokoskremen min, blir det plutselig dessert! Eller gojipuddingen min, som egentlig bare er sunn og god mat. Litt agavenektar er det eneste den er søtet med, og den er full av sunt fett fra avocadoen. All sjokoladen jeg lager er spekket med sunne næringsstoffer, og smoothie og juice er jo i en klasse for seg, både når det kommer til smak og næring. Jeg føler at jeg spiser så innmari mye godt om dagen, både for smaksløker og kroppen. Gjett om det føles bra!

torsdag 20. januar 2011

Mine første spirer!


Her ser dere mine første spirer! Jeg kjøpte meg som kjent en spirepose her om dagen. Det første jeg prøvde meg på var quinoa, og det gikk over all forventning! quinoa spirer raskt, så etter et par dager var de klar. De smaker litt løkaktig, og er kjempegode på en grov skive med hjemmelaget hummus! Jeg har også hatt de i smoothie, og over laksemiddagen. Nå er spireposen full av grønne erter, og etter et døgn kan jeg se antydninger til en liten hale på de. Dette er kjempespennende, det første jeg gjør om morgenen er å kikke i spireposen min! :)

Jeg har forresten noen andre grønne planer også, nemmelig å utnytte verandaen min litt bedre til våren. Nå vil jeg gro egne urter og grønnsaker der ute, for verandaen ligger varmt og lunt til. Allerede nå bør jeg finne ut hva jeg skal dyrke frem, og handle inn frø. Noen vekster skal nemmelig i jorden så tidlig som februar! Jeg har ikke hatt så veldig grønne fingre tidligere, så jeg vil nok starte med noe som er litt enkelt. Har du noen gode tips til verandahagen min?

tirsdag 18. januar 2011

Kokosdessert

Inspirert av Anita hos Superlivsstil, bestemte jeg meg for å prøve kokoskremen hennes. Jeg gjorde som henne, bortsett fra at jeg tilsatte en teskje med vaniljepulver. Det ble kjempegodt...! Anbefales på det varmeste. På bildet ser dere pærebiter med kokoskrem, gojibær og kakaonibs (som vanlig, ser ikke ut til at jeg spiser annet for tiden! :) og et dryss kanel. Nam! Deilig å endelig spise noe søtt og kremete, siden jeg prøver å unngå meieriprodukter.

Nå er jeg forresten tilbake i treningsmodus hos Centrum Yoga. Jeg vil igjen anbefale dette stedet om du vil trene yoga her i Oslo. De har ti klasser i uka, så man kan dukke opp når man vil, som på et vanlig treningssenter. De har alt fra yoga+meditasjon, til kraftfull, fysisk yoga. Timene er 1 t og 45 min, så man har god tid til avspenning før og etter øvelsene. Jeg er støl nå, men gjett om det er verdt det!

søndag 16. januar 2011

Spirepose


I går trengte jeg litt retail therapy, så jeg kjøpte meg en spirepose. Jeg kan ingen verdens ting om spiring og spirer, men jeg vet at jeg vil spise mer av det! Så jeg har googlet litt, og fant en god bruksanvisning hos
Sana Bona. Det er ikke alt som kan spires i en spirepose, siden det ikke kommer sollys til, men noe av det som kan spires i posen er: grønne erter, adzuki bønner, linser, spelt, harde hvetekorn, chiafrø, kikerter, soyabønner, mungbønner, kamut, myk hvete og solsikkefrø. Hos Anette fant jeg en god fremgangsmåte på å spire quinoa, og siden jeg hadde det i hylla bestemte jeg meg for å prøve det. Jeg er halveis i prosessen nå, og kan se små spirer kikke frem. Jeg vet ikke hvordan de blir til slutt, men jeg regner med at det blir litt prøving og feiling i begynnelsen. Grønne erter skal visst være veldig enkelt å få til, så da tror jeg at det blir det neste spireprosjektet. Har du brukt spirepose? Hvordan gikk det? Og hva spirte du?

lørdag 15. januar 2011

Den flade maves müsli!


Noen av dere husker kanskje
müslien jeg lagde i desember? Nå har jeg prøvd en litt annen variant. For lenge siden kjøpte jeg nemmelig en pose av Den flade maves grød, men jeg syntes ikke at den smakte så veldig spennende. Så kom jeg på at jeg kunne prøve å lage müsli av den, og det funket kjempebra! Den flade maves grød inneholder hirse, bokhvete, quinuaflak, linfrø, ristede mandler, tørkede bananstykker, kanel og tørkede eplebiter. I tillegg tok jeg i hakkede nøtter, solsikkekjerner og havregryn. Om man vil lage en müsli med spennende ingredienser, men ikke vil kjøpe inn alt, er dette et godt alternativ. På bildet kan dere se müslien gjemt under gojibær og kakaonibs, og under det hele ligger det bananbiter. Dagens lunsj!

I dag gikk jeg innom Helios og kjøpte en liten trøstegave til meg selv, for jeg har hatt en litt dårlig dag. Det er noe som er helt nytt og spennende for meg, og kanskje trenger jeg litt hjelp fra dere? (Jepp, jeg har kjøpestopp, men det gjelder ikke mat (eller matrelaterte) varer! :) Ha en fin lørdagskveld!

tirsdag 11. januar 2011

Gojipudding


Jeg fant en nydelig oppskrift i
Supermat-boken av Trine Berge og Sara Chacko. Det er en gojibærpudding, som er deilig og mettende, samtidig som at den er søt. Mat og dessert i samme måltid, det er ikke verst? Det er brukt agavenektar, men det har egentlig ganske høy GI. Som regel erstatter jeg agave med yacon, men denne gangen brukte jeg det, da jeg har en diger flaske som jeg nesten må få brukt opp. Jeg kan tenkte meg at det funker fint med alle typer naturlig søtning.

Gojipudding

100 g gojibær som har vært bløtlagte i en times tid.

2 avocadoer
2 ss extra virgin kokosolje
2 ss agavenektar
2 ss kokosmel
saft av en stor sitron.

Kjør ingrediensene sammen i en foodprocessor, til massen er glatt og fin. Her kan du spe på litt med vannet bærene har vært bløtlagt i. Hell puddingen i en bolle og la den stå til avkjøling. Dekorer med gojibær på toppen.

Jeg kan tenke meg at denne blir deilig med litt andre bær i også! Og neste gang skal jeg ha et dryss kakaonibs på toppen. Nam! Sunne fettsyrer fra avocadoen, sammen med helsebringende gojibær er en fin miks. Her er det jeg har skrevet om gojibær tidligere:


Gojibær
er jo som kjent en superbær, og er en av de matvarene med høyest innhold av antioksidanter. De er også stappfulle av C-vitaminer, B-vitaminer, E-vitaminer, jern, betakaroten, aminosyrer og mineraler. Gojibær kan bl.a være bra for å styrke fordøyelsen og for å styrke blodsirkulasjonen. Det er godt mot stress, bedrer immunforsvaret og gir styrke og energi. Blant annet! Gojibær er mye brukt i Kina, Mongolia og Tibet, og mange av de som har gojibær i dietten blir ofte ualminnelig gamle.

Jeg har hatt en skikkelig gojiperiode nå! Nå har jeg fått smaken på denne puddingen,
gojibær på fruktsalaten, og goijbær med i matpakka. Nå regner jeg med at jeg holder meg superfrisk, og blir supergammel! ;) Hva bruker du gojibær til?

Matpakkeinspirasjon!


-to skiver Fedonbrød (ekstra grovt med lav GI) med økologiske egg, himalayasalt og pepper
-et par økologiske gulrøtter
-en blanding av nøtter, gojibær og kakaonibs som er dekket av raw kakaopulver og kanel.



-to skiver Fedonbrød med økologisk appelsinmarmelade (søtet med fruktjuice, null sukker)
-to hjemmelagde granolabarer
-fersk ananas i biter


-falafelboller fra dagen før
-den samme blandingen av gojibær, nøtter og kakao
-et knippe opphakkede grønnsaker (selleri, gulrot og søt paprika)
.

Nå er ikke jeg en mester på matpakker heller, altså. Men det tok seg opp når jeg kjøpte denne matboksen hos Granit med flere rom i! Jeg samler litt av hvert i de, og det du ser på bildene er sånne hverdagsmatpakker. Lunsjen er ofte det ene brødmåltidet jeg har i løpet av dagen, eller så tar jeg med meg havregryn og koker grøt. Det er uansett viktig at det er noe som holder meg mett lenge! Hva har du i matpakka di?

mandag 10. januar 2011

Billige gojibær i Oslo


På Kirkeristen her i Oslo er det en liten delikatessehandel som heter Heftye, og de selger 500 g gojibær til 75 kr, og 250 g til 50 kroner. Jeg vet ikke om disse er økologiske, for de kommer i umerkede poser. Jeg kan tenke meg at Heftyes kjøper disse i store kvanta og veier de opp selv. Uansett så kjøper jeg disse, for da kan jeg spise masse gojibær uten å tenke på at de er så innmari dyre! Kirkeristen er ved Karl Johan, og Heftyes ligger tvers ovenfor Kondomeriet. Det er lett å finne, selv om du bare er på besøk i Oslo. Jeg oppbevarer mine bær i en boks det tidligere var Jasminte i. Fint, ikke sant?

søndag 9. januar 2011

Hjemmelaget granolabar


I går ville jeg prøve meg på å lage granolabarer, og surfet nettet etter inspirasjon. Jeg diktet til slutt opp min egen variant som besto hovedsakelig av havregryn, diverse frø, nøtter og bær. I utgangspunktet tror jeg disse kan bli kjempegode, men jeg lot de stå litt for lenge i ovnen. I tillegg tror jeg at jeg skal tilsette litt mer olje enn jeg gjorde, så oppskrift kommer når jeg har finpusset den litt! Men jeg var usikker på hvor lenge jeg skulle la de stå i ovnen, og hvilken konsistens de burde ha. Når jeg lager granola så lar jeg det jo stå i ovnen ganske lenge, så det blir helt tørt. En granolabar skal kanskje være litt mykere i konsistensen? Om noen har erfaringer, bare kom med de! :) Når jeg har laget de ferfekte granolabarene, er planen å gi de et trekk av raw sjokolade med kakaonibs, så de virkelig blir full av godsaker!

torsdag 6. januar 2011

Hjemmelaget hummus


Et enkelt måltid er hummus og råkost. Hummus kan lages på mange forskjellige måter, men om jeg skal gjøre det kjapt tar jeg:


en boks hermetiserte kikerter

to ss økologisk peanøttsmør
et hvitløksfedd

noen gode dæsjer olivenolje

Kjør med stavmikser. Gulrøtter er en klassiker som tilbehør, sammen med selleri og kålerabi. Råkost er rikt på vitaminer og mineraler, og spesielt C-vitamin har en tendens til å bli borte når du koker grønnsakene. Rå grønnsaker inneholder massevis av fiber, og er med på å holde fordøyelsen i gang, så ikke gammel mat blir liggende igjen i systemet. Flere som spiser mye råkost sier at de får "vasket innsiden", og jeg kan si meg enig i den følelsen! Jeg spiser ofte litt råkost ved siden av frokosten (jeg spiser alltid masse til frokost!), til lunsj eller ved siden av middagen. Om man er nysgjerrig på raw food, kan dette være en fin innfallsvinkel. Jeg har ikke snust så mye på raw food bevegelsen selv, men jeg tilfører gladelig mer rå grønnsaker inn i kostholdet mitt. Sammen med hummus blir man ganske så mett også, av noe som tar 5 minutter å tilberede. Nam!

tirsdag 4. januar 2011

Økologisk julegave


Mr. Joe vet akurat hva jeg ønsker meg, så i år fikk jeg gavekort hos
Balanzera til jul. Balanzera er en økologisk frisørsalong, og her er hva de skriver om seg selv:

"Hos oss i balanzera tilbyr vi behandlingar av høg kvalitet, med produkt som så godt som mogleg er utan hormonforstyrrande, allergi- og kreftfremkallande stoff. Dette betyr at våre produkt er eit godt og tryggare alternativ for allergikarar, folk med sensitiv hud, gravide og alle som er bevisste på helse og miljø."

De gir hver enkelt kunde god tid, og man får hodebunnsmassasje og økologisk te. Får man fargebehandling har man også tilbud om fotbad (og det skal jeg ha!) Jeg gleder meg til å gå hit for klipp og farge, og jeg skal spare besøket mitt til en dag jeg virkelig trenger det! Salongen tar sine egne promobilder i samarbeid med fotograf Jannecke Sanne Norman, og bildet fant jeg på balanzeras egen blogg. Jeg har aldri besøkt Balanzera før, så jeg gleder meg!

mandag 3. januar 2011

januarforsett!


Et av mine nyttårsforsett er å ha en shoppefri januar. Selv om jeg er mot overforbruk så kjøper jeg også en del unødvendige ting bare fordi jeg har lyst (også tror jeg virkelig at jeg
trenger det!) Men i januar får jeg bare kjøpe det som er høyst nødvendig. Altså; mat (og ting som har med kosthold å gjøre, som supermat etc), kosmetikk jeg eventuelt går tom for, og ting til jobben. That's it. Ikke klær. Ikke interiør. Ikke unødvendig kosmetikk. Da jeg nevnte dette for min søster før jul ga hun meg en ekstra maskara hun hadde (for jeg var nesten tom), og her om dagen fikk jeg en pose klær fra min snille venninne, som hun ikke brukte lengre. Det er så bra når man kan arve/bytte/låne fra andre, så slipper man å kjøpe alt nytt. Jeg har jo egentlig alt jeg trenger, og dette er illustrert av et bilde av tehyllen min, som du ser over. Kanskje jeg skal drikke opp noen av de jeg har, før jeg kjøper ny? Kanskje jeg skal bruke de klærne jeg faktisk har, før jeg skaffer nye? Dette er bra både for lommeboken min, og planeten. Kanskje du blir inspirert til å gjøre det samme?

søndag 2. januar 2011

Oppsummering av 2010


Nytt år, nye muligheter! Men først en oppsummering av 2010. I 2010 gjorde jeg flere positive forandringer, som har blitt en naturlig del av hverdagen min. Her er de viktigste:


-Jeg har alltid vært en hudpleieprodukt-junkie, og brukt massevis av penger på dyre produkter. Jeg gikk først over til økologiske merker (som er enda dyrere!), før jeg byttet ut nesten alt med hjemmelagde oljer. Jojobaolje har blitt min faste følgesvenn, og du kan lese mer om den her. Jeg bruker den både i ansiktet og på kroppen. Jeg er superfornøyd med den som ansiktsolje, da jeg har fått en sunnere hud, med jevnere hudtone. Jeg får ikke så ofte urenheter lengre heller, og når jeg gjør det ser det ikke like ille ut. Jeg føler meg aldri tørr eller fet i huden, og det virker som at huden er mer i balanse. Jeg har tilogmed fått kommentarer fra folk rundt meg som har lagt merke til forandringen. Herlig!!

-En annen grunn til at huden min er bedre tror jeg også er supermaten jeg spiser. Hver morgen drikker jeg vann tilsatt Best of Greens med ekstra chlorella og aloe vera. Nå er jeg snart tom for Best of Greens, og har bestilt hvetegresspulver fra iHerb. Har lest om mange som er veldig fornøyd med det! Best of Greens har jeg tatt en stund, men bedringen i huden kom først når jeg begynte å tilsette ekstra chlorella. I tillegg har jeg begynt å lage egen sjokolade, og får derfor i meg massevis av sunne næringsstoffer fra bl.a raw kakao!

-I 2010 var jeg også på et fantastisk yogakurs hos Centrum Yoga, her i Oslo. Dette var et intensivt weekendkurs, og man fikk trene på senteret så mye man ville i to uker etterpå. Det som er flott med Centrum yoga er at de har timer i tillegg til kurs, akkurat som på et vanlig treningssenter. Man kan derfor komme innom å trene når man vil i uka, og er ikke avhengig av et kurs som går på visse dager. De har ti klasser fordelt utover uken, med alt fra yoga/meditasjon til kraftfull, fysisk yoga. Nå skal jeg begynne å trene der fast, når de åpner igjen 10. januar. Anbefales!