Sider

torsdag 10. november 2011

Glutenfrie kokos og bananmuffins


Her kommer en deilig og enkel muffinsoppskrift som er fri for gluten, sukker og meieriprodukter, men full av smak! Oppskriften har jeg funnet på denne amerikanske bloggen, men jeg gjengir den her med norske mål og med noen småjusteringer som jeg fant i kommentarfeltet på originaloppskriften.

Kokos og bananmuffins
1, 2 dl kokosmel
en klype salt
1 ts bakepulver
5 egg
2 modne bananer
4 ss kokosolje
2 ss yaconsirup
en dæsj kardemomme
hakkede nøtter

Jeg blandet først sammen det våte, så siktet jeg i det tørre. Stekes på 180 C i ca 20 minutter. Som vanlig ser ikke muffinsene mine så gode ut, mens muffinsene i originaloppskriften ser ut som de er kjøpt på Deli de Luca. Er det bare mine muffins som alltid ser så triste ut...? Men jeg kan love at de er veldig saftige og smakfulle, og som Mr. Joe sa så hjelpsomt; det er jo bare å putte syltetøy på de, så ser de mye finere ut med en gang!

Kokosmel har et veldig høyt innhold av fiber og proteiner, og er gunstig for å holde magen i gang. Det er i tillegg naturlig søtt, så man kan begrense innholdet av annen søtning. Bruk det i baking, i smoothies eller som kosttilskudd.

Neste gang skal jeg ha i enda flere nøtter, og kanskje noen tørkede gojibær. Kan også tenke meg at det er godt å ha en epleskive på toppen sammen med litt yaconpulver og kanel!

12 kommentarer:

 1. Nam! Såg gode ut! Takk for at du deler oppskrifta, skal prøva på desse:-)

  SvarSlett
 2. Syns de så gode ut jeg, og mye bedre enn i originaoppskriften :) Har laget noe lignende, og det blir alltid godt selv om de nok kan se litt gustne ut.

  Når kommer den lille? Jeg kjenner det jo ikke egentlig, men jeg har fulgt bloggen din en god stund og jeg kjenner at jeg er spent på dine vegne. Kanskje spesielt fordi jeg er gravid selv nå. Gleder meg i hvertfall til å følge bloggen videre og se hva det evt fører til av endringer her inne. Regner med det kommer masse snadder og tips til de minste etter hvert! :)

  SvarSlett
 3. jammiiiii!!! Takk for oppskriften, gleder meg til fredagskos!!
  ps: Ønsker deg så mye lykke til nå som den lille snart venter sin ankomst!! :))
  mvh ny følger :)

  SvarSlett
 4. Marianne: Så koselig å høre at du har fulgt med her en god stund nå! :) Det kommer nok til å bli noen babytips også etterhvert, og da er det jo topp å ha lesere som også er gravide/har barn! Lykke til så masse med graviditeten din, jeg har termin om to dager! :D

  Ann Kristin: Tusen takk for det! Og så koselig at du har blitt ny følger her på bloggen! Kos deg med muffinsene i morgen :)

  SvarSlett
 5. Jeg pleier også bruke kokosmel når jeg lager muffins, og glutenfrie havregryn som jeg maler til mel, fungerer fint det og. Så veldig godt ut dette! :)

  SvarSlett
 6. Jeg har lige fundet frem til din blog. Heldigt - for hvor er den spændende! Jeg glæder mig til at følge den og læse alle de gamle indlæg igennem.

  Kig forbi min - måske vil du synes om den.

  Maria :)

  SvarSlett
 7. Neida.. ikke bare dine muffins nei.. Jeg komponerte en oppskrift i går - veeeldig gode på smak.. men så var det derre utseende da... Men tenker jeg poster et innlegg om dem alikevel jeg :D

  SvarSlett
 8. Herlig!! Nå puttet jeg akkurat de modne bananene i smoothien så jeg får vente med å teste disse til jeg har vært på butikken :)

  SvarSlett
 9. Mmm så godt ut, bare at jeg ikke liker kokos eller bananer ;)

  SvarSlett
 10. de så knallgode ut!! må prøves :-)

  SvarSlett
 11. Så bra at det frister! :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.